България се справя добре с мигрантите, въпреки че някои се

...
България се справя добре с мигрантите, въпреки че някои се
Коментари Харесай

Атакуват кабинета заради мерките по границата

България се оправя добре с мигрантите, макар че някои се пробват да настояват противоположното. Няма да допуснем бежанска вълна и затова търсят да разклатят нашето държавно управление с обвинявания, че не съблюдаваме свободата на словото. Аз споделям единствено обстоятелства, единствено истини и в които нямам присъединяване. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след съвещанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС).

„ През последната седмица в България се появиха непринудено цивилен организации, които задържаха бежанци. Изведнъж това закупи огромна публичност ", съобщи министър председателят Бойко Борисов, съобщи БГНЕС. " Ние казахме, че сигналите са добре пристигнали в едно гражданско общество, където би трябвало да съществува доверие към институциите ", акцентира министър-председателят.

По думите му информацията е „ погрешно интерпретирано от „ Ал Джазира " и други медии, които настояват, че в България надали не има някакви паравоенни отряди и те се отнасят неприятно с бежанците. " Това се завъртя в международния продан. Заговори се и за свински опашки, моето име беше завъртяно около тези опашки ", изрази своето неодобрение министър председателят. България се оправя добре с мигрантите, макар че някои се пробват да настояват противоположното ", сподели Борисов.

" Според мен едно гражданско общество би трябвало да има доверие на службите си, на прокурорите си и да подава сигнали, по тази причина приветстваме тези, които алармират, само че не сме подстрекавали никого да работи отвън рамките на закона. През последната седмица в страната ни получиха публичност гражданските организации, които задържаха бежанци в граничните местности, като след това най-различни медии и организации започнаха да приказват, че в България се отнасяме доста неприятно с бежанците и надали не има някакви паравоенни формирования, които нападат мигрантите по възмутителен метод ", сподели още Борисов след края на КСНС. " Няколко дни наред се заприказва и за свински опашки, като последователно и моето име се обвърза с тази тематика посредством разнообразни карикатури и така нататък Заявявам, че не съм си разрешил да кажа в никакъв случай нищо нито на карикатуристи, нито на малките екрани и не съм ограничавал свободата на словото. Това е следващ опит да ми бъдат извадени очите. В днешно време с осведомителните канали, които има, и с Facebook е безусловно самоубийство за която и да е медия да смъква по подобен метод информация ", означи министър председателят. Може да видите изказването му .

Премиерът е разпоредил на министъра на защитата Николай Ненчев да отиде в Ивайловград и да се вършат постоянни инспекции по границите.

Министър-председателят разяснява и обстановката в Скопие след конфликтите и безредиците от тази нощ: " Македония ще бъде трайно дестабилизирана съгласно мен, нека бъркам. Дори изборите им съгласно мен са им подложени на риск да ли ще ги проведат въобще. Македония беше една от страните, които постави изключително старания да спре бежанската вълна. Бяха направени доста опити, македонският президент ни срещна с информация, за много солидна подготовка за нахлуване на техните граници от проведени групи и от се случи. Бяха предизвикани – потребление на сълзотворен газ. Нещо, което не се утвърждава в демократичната общност. Бяха подложени на напън и през вчерашния ден се случи това,което през днешния ден ще продължи и то ще продължи и по-дълго ".

В последно време България е обект на интензивни хакерски атаки против осведомителни инфраструктури на страната ни, в това число против сериозна инфраструктура и държавни ведомства. Това сподели президентът Росен Плевнелиев по време на изказването си след Консултативния съвет за национална сигурност на тематика „ Национална политика за обезпечаване на киберсигурност ".

„ По време на изборите за локална власт през 2015 година бяха осъществени голям брой офанзиви против информационните и осведомителните системи на другите държавни институции, ведомства и организации, довели до срив на интернет страници, отвод от услуги и други евентуални закани за нерегламентирано добиване на информация. Установени са случаи на хакерски атаки против български банки, летища и други детайли от сериозната инфраструктура. Регистрирано е приключване на огромен брой персонални данни на български и задгранични жители ", разяснява президентът.

По думите му, при някои хакерски атаки се прави замяна на наличие на интернет страници на институции и ведомства с послания, които съдържат антидемократична и радикализираща агитация. „ Цел на хакерски атаки е и придобиването на сензитивна информация, бизнес взаимоотношения и покупко-продажби и следващо осъществяване на измами. Кибератаките водят до обилни финансови загуби на български и интернационалните компании, както и на български и непознати жители " , изясни Росен Плевнелиев, представен от " Фокус ".

" Основните източници на закани за киберсигурността на страната ни са интернационалните терористични и други незаконни организации, страни с тоталитарни режими и страни с към момента неукрепнали демократични институции системи " , разясни Плевнелиев.

На днешното съвещание на КСНС докладчици по тематиките бяха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова , министърът на защитата Николай Ненчев , министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски и ръководителят на Държавна организация „ Национална сигурност " Димитър Георгиев .
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР