България се сдоби с бронзов медал от Световното първенство по

...
България се сдоби с бронзов медал от Световното първенство по
Коментари Харесай

България с още един медал от Световното по киокушин

България се снабди с бронзов орден от Световното състезание по карате киокушин за мъже и дами, проведено от Световния киокушин съюз (KWU).

Той отива при националката Ия Костова в категория до 55 кг след смяна в класирането.

Шампионатът се организира в Нур-Султан (Казахстан), като Костова остана четвърта при 55-килограмовите. От KWU обаче разгласиха новото класиране. Ревизията се дължи на резултати от направените тогава проби за приложимост на неразрешени стимуланти. Сред тях се оказа, че има позитивни допинг проби.

Една от тези позитивни проби е на представителката на домакините от Казахстан - Йоана Белик, която приключи на трето място при 55-килограмовите. Бронзовият орден ѝ е лишен, а тя е със спрени спортни права за 6 месеца.

В резултат на това, Ия Костова бе приета за бронзов медалист от Световното състезание, като ще ѝ бъде връчено оценката, купа, тапия и финансова премия за класиране на 3-то място на шампионата.

Отличието на Костова води до смяна и в отборното класиране, където националният тим на Българската карате киокушин федерация към този момент има 3 оценки - сребро в кат. до 85 кг на Кристиян Дойчев и бронз при 80-килограмовите на Георги Дойчев, както и бронз на Ия Костова.
 България още веднъж ще е хазаин на две от най-престижните надпревари в света на киокушина
България още веднъж ще е хазаин на две от най-престижните надпревари в света на киокушина

Страната ни получи семейството на третото Европейско състезание за мъже и дами във всички категории и 7-ото Световно състезание за юноши и девойки
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР