България се нуждае от минимум от 2100 км стратегически пътни

...
България се нуждае от минимум от 2100 км стратегически пътни
Коментари Харесай

Построили сме едва 38% от необходимите ни аутобани

" България се нуждае от най-малко от 2100 км стратегически пътни сектори, към този миг са построени 870 км ере една 38%, а още 1230 км остават да бъдат построени ". Това стана ясно от последната конференция на служебния строителен министър Иван Шишков през днешния ден.

Той заключи, че до 2000 година са били издигнати 15,43% от автомагистралите. „ От „ Тракия “ - 167 километра, 112 километра от „ Хемус “, „ Марица “ - 23,9 километра, „ Черно море “ - 11 километра “, добави министърът. За интервала от 2000 до 2010 година са били издигнати 140 километра автомагистрали. „ От „ Тракия “ - 77 километра, „ Хемус “ - 10 километра, „ Струма “ - 17 километра, „ Марица - 30,29 километра “. След 2010 година до през днешния ден са издигнати 405 километра “, уточни Шишков.

Магистралите в градеж са 186 километра. „ 67 километра „ Хемус “ за 1,2, 3 лот. „ Струма “ - 17, „ Европа “ - 14,5. Общо 186 километра. Магистрали с планова подготвеност са автомагистрала „ Русе-Велико Търново “, „ Хемус “ - 96 километра, „ Европа “ - 16,5 километра “, сподели още министърът.

От бъдещите аутобани за Русе - Велико Търново има подготвени планове за 75 км, за оставащите прави от " Хемус " - за 96 км и за " Европа " - за 16,5 км. " Магистралата до Велико Търново беше оповестена за народен обект от настоящия длъжностен кабинет ", сподели той и посочи, че за обхода на Бяла през днешния ден или на следващия ден ще издаде заповед за одобрение на обстоен организационен проект.

Министърът счита, че автомагистрала " Европа " е бил най-проблемният сектор като закъснение. " В момента планът е напълно координиран с всички институции и на следващия ден ще бъде гледан на висш експертен съвет. Предполагам, че до няколко дни ще бъде утвърден подробния организационен проект на автомагистрала " Европа ", добави той. Става дума за правата сред западния завършек на Северната скоростна дъга на София и пътният възел преди гр. Сливница. За сектора от Драгоман до границата със Сърбия Десислава Паунова от УС на АПИ изясни за следващ път разгласи продължен период за стартиране и се работи до края на тази година да пусне на директното трасе. „ Всички останали действия ще бъдат изпълнявани поетапно по-късно “, посочи тя

В отговор на въпрос на „ Сега “ за това какъв брой от по-новите прави от автомагистралите ни, построени в последните 20 години, са за главен ремонт Иван Шишков уточни сектора от Стара Загора до Ямбол, който бил „ в извънредно неприятно положение “. „ Гаранционните периоди за него са изтекли “, разясни той. Според него и по автомагистрала „ Марица “ има избрани проблеми. Ще би трябвало да се направи разбор за автомагистралите, нуждаещи се от главен ремонт, с цел да бъдат те в действителност в положително положение. Част от казуса за рушащата се инфраструктура и особено за автомагистралите е огромната им натовареност. Да не забравяме, че трафикът по тях се усилва от ден на ден. Не е загадка, че от София за Варна се пътува през „ Тракия “, добави той.

Относно забавеното стартиране на тунела " Железница " на Автомагистрала „ Струма “ Шишков отговори че повода е свлачището, за което към този момент има абстрактен план на АПИ за неговото подсилване и той включвал построяването на подпорна стена.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР