България се нарежда на челните места по търсене на хомеопатични

...
България се нарежда на челните места по търсене на хомеопатични
Коментари Харесай

„Чети етикета”: Има бум в използването на хомеопатични продукти в България

България се подрежда на челните места по търсене на хомеопатични артикули в Европейския съюз (ЕС), сочи проучване на Европейска коалиция за хомеопатични и антропософски лекарствени артикули.

Ние сме трети измежду петте страни, в които има най-голямо търсене на сходни артикули.

Страната ни обаче се подрежда преди всичко по растеж на промишлеността с хомеопатични артикули. Интересен е фактът, че в челната петица са страни от някогашния Източен блок плюс Ирландия.

В международен мащаб приходите от търговията с хомеопатични артикули са впечатляващи – 1 милиарда евро в Европейски Съюз и 3 милиарда $ в Съединени американски щати за 2015 година

Междувременно Научният съвещателен съвет на европейските академии излезе с обезпокоителен отчет за резултата и риска от потреблението на хомеопатия.

„ Промотирането и използването на хомеопатични артикули крие основни опасности. От една страна може да докара до забавяне в търсенето на лекарска помощ и даже по-лошо, въздържане от лекарска помощ”, е изводът на учените. Също, че „ научните изказвания за хомеопатията са неправдоподобни и несъвместими с открити понятия от химията и физика. По-специално, хипотезата за паметта на водата”.

„ В хомеопатията няма нищо. И това е метод да се лекува нещо като се дава нещо под формата на нищо”, счита педиатърът доктор Атанас Мангъров .

Белите дражета лекуват резултатите от нападателните медикаменти, уверени са обаче лекарите-хомеопати.

„ Аз бих споделил, че от време на време закъснението в търсенето на хомеопатична помощ води до това, че вместо индивида да се излекува по-рано, се излекува по-късно”, счита доктор Петър Найденов .

Хомеопатия би трябвало да се употребява деликатно и в точния момент, най-вече при започване на болестта, поучават лекари.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР