България продължава да бъде в късия списък на държавите-кандидатки да

...
България продължава да бъде в късия списък на държавите-кандидатки да
Коментари Харесай

Надежда! Още няма решение на Volkswagen за завода

България продължава да бъде в късия лист на държавите-кандидатки да бъдат домакини на нов цех на Volkswagen в Югоизточна Европа и Турция. Решение за реализиране на инвестицията за градеж на завода към момента не е взето. Това мнение изрази Стамен Янев, изпълнителен шеф на Българска организация за вложения, в предаването " Бизнес старт " по телевизия „ Блумбърг България “.

Продължаваме да сме в шортлистата на страните, които имат искания, дават положителни условия за вложителя и биха били окуражени да изпълнят тъкмо и съответните параметри в проекта, посочи Янев.

" В рамките на 17-ата сесия на Българо-китайската междуправителствена смесена комисия за икономическо съдействие организирахме серия от срещи с огромни компании и стигнахме до подписването на меморандум за съдействие и осъществяване на една относително огромна инвестиция в областта на автомобилостроенето. Говорим за сглобяването на рейсове в България ".

" Вероятността за позициониране на този цех е по протежението на автомагистрала " Тракия ". Продължението на автомагистрала " Хемус " дава опция да погледнем към Северозападна България ", разясни още Янев.

По тематиката за интереса на Китай за вложения в секторите на строителство и инфраструктура гостът изясни, че по-реалистичният вид е китайски компании да се наложат у нас, предоставяйки ноу-хау.

" Разговорите бяха с един от най-големите конгломерати в региона на инфраструктура за построяването на обекти, да вземем за пример права Русе-Велико Търново, Велико Търново-Габрово, след това с автомагистрала " Марица " и най-после създаване на транспортен кулоар от Истанбул към Букурещ ".

" Сътрудничество с Hyundai и цех за произвеждане на акумулатори за електрически автомобили у нас също са част от предпочитаните планове през 2020 г ".

Стамен Янев разгласи, че по калкулации на Българската организация за вложения има растеж на вложенията през 2019 година " Сертифицирали сме 31 плана на стойност към 500 млн. лева с капацитет за откриване на нови 4 хиляди работни места.

Статистическите данни от Българска народна банка са позитивни. Говорим за половин милиард повече приток на вложения по отношение на 2018 година ", означи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР