България приветства решението на парламента в Скопие, който гласува „за”

...
България приветства решението на парламента в Скопие, който гласува „за”
Коментари Харесай

България приветства решението на парламента в Скопие за промяна на името

България приветства решението на Народното събрание в Скопие, който гласоподава „ за” смяната на името на Република Северна Македония.

В публична позиция от Външното ни министерство акцентират, че по този начин се отваря процесът на европейска и евроатлантическа интеграция на Македония.
На среднощно съвещание: Одобриха конституционните промени за промяна на името на Македония Началото на съвещанието беше отменяно няколко пъти довечера, само че гласуването беше извършено.
" Вярваме, че това е най-правилното и отговорно решение, което дава късмет за благополучие на всички в района “, се споделя още в позицията на дипломатите ни.
ВМРО-ДПМНЕ изключи депутатите си, дали своят вот за смяна на името на Македония От партията упрекнаха премиера Зоран Заев, че е заплашвал и предложил подкупи на техни представители, той заплаши да заведе дело за клюка
Българското Външно министерство поздравява народните представители, дали своят вот, " в интерес на общото ни бъдеще в НАТО и Европейски Съюз " и декларира, че България ще продължи да бъде " най-искрен и непосредствен другар " в този развой.

Премиерите на Македония и на Гърция, както и Европейският съюз също приветстваха решението.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР