България, Полша, Унгария, Румъния и Словакия са изпратили писмо до

...
България, Полша, Унгария, Румъния и Словакия са изпратили писмо до
Коментари Харесай

България и още няколко държави поискаха ЕС да наложи вносни мита ...

България, Полша, Унгария, Румъния и Словакия са изпратили писмо до Европейската комисия с искане за предприемане на ограничения като показват, че евтиното украинско зърно и други селскостопански артикули изяждат техните експортни пазари. 

" Брюксел би трябвало да вкара ограничения, които пазят пазарите на страните членки, граничещи с Украйна, като в същото време им оказват помощ да употребяват цялостния си експортен капацитет “, се споделя в писмото, подписано от земеделските министри на страните.

Те желаеха още Европейската комисия да ревизира дали индустриалните насоки на Украйна са в сходство със стандартите на Европейски Съюз.

Износът на зърно е необичаен източник на напрежение сред Киев и неговите съседи от Европейски Съюз, пишат от организация " Ройтерс ".  България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия се трансфораха в различни директни направления за украинско зърно, с цел да се компенсира по-бавния експорт през черноморските пристанища след началото на войната на Русия в Украйна. Земеделците обаче се подвигнаха на митинг против тази процедура, тъй като съгласно тях това подбива локалните пазари. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР