Доналд Тръмп заяви, че по-скоро би рискувал да бъде лишен

...
Доналд Тръмп заяви, че по-скоро би рискувал да бъде лишен
Коментари Харесай

Тръмп за възможността да влезе в затвора: Ще направя тази жертва

Доналд Тръмп съобщи, че по-скоро би рискувал да бъде лишен от независимост, в сравнение с да извърши заповедта за възбрана на достъпа до информация в настоящия му углавен развой, единствено няколко часа откакто съдията, наблюдаващ процеса за парите за безмълвие, заплаши да вкара някогашния президент в пандиза, осведоми " Политико ".

 

" Честно казано, нашата конституция е доста по-важна от пандиза ", съобщи Тръмп пред пресата в коридора на съда в Манхатън. " Това даже не е близко. Ще направя тази жертва във всеки един ден ".

В понеделник съдията Хуан Мерчан за повторно упрекна някогашния президент в пренебрежение към съда и го предизвести, че го заплашва затвор, в случай че наруши заповедта за възбрана, която му не разрешава да разяснява обществено правосъдни заседатели, очевидци и други участници в делото.

 

Но някогашният президент към този момент е нарушил тази заповед и е получил санкции на стойност 10 000 $ от началото на процеса, по 1000 $ за всяко нарушаване.

 

" Изглежда, че санкциите от 1000 $ не служат като възпиращ фактор. Занапред този съд ще би трябвало да прегледа опцията за налагане на глоба в пандиза ", съобщи Мерчан в понеделник.

Но хипотетичният претендент на Политическа партия бързо употребява решението за пренебрежение, с цел да си обезпечи поддръжка в предизборната акция и измежду своите донори, както направи предходната седмица, откакто Мерчан постанови, че някогашният президент е нарушил заповедта за безмълвие.

 

В имейл за набиране на средства, изпратен в понеделник, преди съдът да излезе, се споделя: " Либералният арбитър в Ню Йорк преди малко ме заплаши да ме вкара в пандиза " с подчертани червени букви и тематика: " Искат ме в ХАНКЮФТ ".

 

Електронното писмо насърчаваше поддръжниците да " Застанат с Тръмп " и насочваше даренията към стартиралия тази пролет взаимен комитет за набиране на средства - Trump National Committee JFC, който изпраща пари както по сметката на акцията на Тръмп, по този начин и на Националния комитет на Републиканската партия. И двете структури са изпреварени в набирането на средства от своите сътрудници от Демократическата партия.

 

Решенията за пренебрежение към съда дават на Тръмп нов метод да подлага на критика правосъдната и наказателната система, за която твърди, че е несправедлива и пристрастна към него. По време на акцията за 2024 година Тръмп се обявяваше срещу четирите обособени наказателни каузи против него, потвърждавайки, че е незаслужено наклеветен, като в същото време изпращаше предложения за набиране на средства.

Републиканците настойчиво защитаваха някогашния президент след всяко обвиняване и се сплотяваха в негова поддръжка. В деня, в който той си направи фотография в окръг Фултън, Джорджия, той събра над 7 млн. $, което го трансформира в най-големия ден за набиране на средства в акцията му през цикъла. Подобни събития накараха поддръжниците му да приветстват възможната ескалация на следствията от Мерчан.

 

" Направете го, б*тка, и гледайте по какъв начин броят на гласоподавателите ще скочи до небесата ", съобщи ръководителят на " Студенти за Тръмп " Райън Фурние в X, преди този момент в Twitter.

 

Превод и редакция ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР