До момента за евроизборите в ЦИК са подали документи 24

...
До момента за евроизборите в ЦИК са подали документи 24
Коментари Харесай

Старт на предизборната кампания на 10 май. Утре теглят жребия за ...

До момента за евроизборите в ЦИК са подали документи 24 партии и обединения и един предприемчив комитет, който е издигнал самостоятелен претендент. Днес изтича и срокът, в който може да се подаде заявление за изтриване на партиите, обединенията и инициативните комитети за присъединяване на изборите на 9 юни. До момента са подадени две такива заявки от партии. Това са Партия " Правото " и " Републиканци за България ". 

 

Това съобщи представителят на ЦИК Росица Матева, която даде последна информация за организацията на вота 2 в 1.  

" Утре, в 16.00 часа, ще бъде изтеглен жребият, с който ще се определят номерата на всички партии и обединения, които ще вземат участие на изборите на 9 юни. След този чоп ще бъдат изтеглени и номерата за присъединяване във формите на предизборна акция по Българска национална телевизия и БНР. Партиите, които не получават дотации, ще получат един медиен пакет за евроизборите и изборите за народни представители, в случай че са регистрирани и за двата вота. Предизборната акция започва в 00.00 часа на 10 май. Призоваваме за една толерантна акция и съблюдаване на добър звук. Съвет за електронни медии ще следи за нарушавания в предизборната акция и ще изпраща сигнали до ЦИК ", разкри Матева.

 

" На 14 май изтича срокът, в който българите, които ще бъдат отвън страната на 9 юни или живеят в чужбина, ще могат да подават заявки за гласоподаване. До 13.30 часа през днешния ден за гласоподаване на изборите за европарламент са подадени 4 193 заявки, а за народни представители са подадени 19 448 заявки ", добави Росица Матева. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР