България подкрепила без никакви резерви резолюция на ООН за демократизацията

...
България подкрепила без никакви резерви резолюция на ООН за демократизацията
Коментари Харесай

България подкрепила резолюция на ООН със спорни джендър понятия

България подкрепила без никакви запаси резолюция на Организация на обединените нации за демократизацията и изборите, в която са включени термините „ полова еднаквост “, друга от биологичната и „ дами в цялото им многообразие “, както и „ биологични мъже, които се разпознават като дами ". Това оповестяват от Асоциация „ Общество и Ценности " на страницата си във Facebook и в уеб страницата си. Ето какво пишат от Асоциацията: 
„ Днес изпратихме писмо до министъра на външните работи по отношение на признатата, без запаси от страна на България, резолюция на Организация на обединените нации за демократизацията и изборите. В нея са включени термините „ полова (джендър) еднаквост “, друга от биологичната и „ дами в цялото им многообразие “, обхващащ също биологични мъже, които се разпознават като дами.
С писмото, на съображение Закона за достъп до социална информация, желаеме да разберем каква е повода за това, като посочваме следните тревожни обстоятелства. 
От видеозаписа на съвещанието на 16 декември се вижда, че за разлика от други страни, които показват своите запаси, България поддържа безмълвно и безусловно Резолюцията.Същевременно от наличните онлайн документи излиза наяве, че България е гласувала срещу предложенията за отпадане на полова еднаквост, друга от биологичната и „ дами в цялото им многообразие ” от текста на Резолюцията.
В писмото напомнихме за решенията на Конституционния съд във връзка пола и половата еднаквост, и тяхната задължителност за всички държавни органи и жители на страната ни. Посочихме и  формалното мнение на България от февруари м.г. до Съвета за правата на индивида към Организация на обединените нации, в което страната ни застъпва конституционното значение на тези понятия.
Въпросът, който отправихме до министъра, е да ни осведоми на какво се основава позицията на България да не поддържа предложенията за отпадане на термините „ полова/джендър еднаквост ” и „ дами в цялото им разнообразие ” от текста на резолюция на Организация на обединените нации, нито да направи запаса във връзка с тяхното значение.
Цялото писмо, дружно с информацията за разискването и гласуването на предложенията, може да видите тук. 
Считаме, че постоянството на ръководещите в отстояване решенията на Конституционния съд е извънредно значимо за опазване на брака и фамилията и за благополучието на децата.Вярваме, с общи старания, да забележим това да се случи! "
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР