България Парното и топлата вода поевтиняват, вижте с колко Комисията

...
България Парното и топлата вода поевтиняват, вижте с колко Комисията
Коментари Харесай

Парното и топлата вода поевтиняват, вижте с колко

България Парното и топлата вода поевтиняват, вижте с какъв брой Комисията за енергийно и водно контролиране взе решение през днешния ден  Надежда Неменски 1 май 2020, 16:59  Теменужка Петкова: Цената на тока не е политическо решение, регулаторът е самостоятелен
Теменужка Петкова: Цената на тока не е политическо решение, регулаторът е самостоятелен
 Топло и слънчево време през днешния ден, само че тук-там ще вали
Топло и слънчево време през днешния ден, само че тук-там ще вали
 СОС одобри актуализацията на бюджета, какво бе гласувано
СОС одобри актуализацията на бюджета, какво бе гласувано
 Братя Домусчиеви с огромно подаяние за болничното заведение в Разград
Братя Домусчиеви с огромно подаяние за болничното заведение в Разград
 Нова мярка: Допълнителни средства за производителите на зеленчуци
Нова мярка: Допълнителни средства за производителите на зеленчуци
 Отстраниха Лозан Панов като собственик на Съдебната палата
Отстраниха Лозан Панов като собственик на Съдебната палата
 Бдение за Милен Цветков: „ Няма да мълчим “
Бдение за Милен Цветков: „ Няма да мълчим “
 Стреляха по кола на кметски наместник в село Орач
Стреляха по кола на кметски наместник в село Орач

сходство с изменението на цената на природния газ от месец април на интернационалните хъбове за търговия, регистрирани до среднощ през вчерашния ден, КЕВР постанови нова цена на синьото гориво, която е 22.35 лева на мегават/час. Тя ще работи до края на месец май.

Това сподели ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране доцент Иван Иванов.

Позволиха разсрочване на сметките за ток до 30 дни

Спрямо април, понижението е с 11.31%. Ако потърсим резултат от двата месеца, в които прилагаме новата ценообразуваща формула вследствие на договореността сред „ Булгаргаз” и „ Газпром Експорт” кумулативно цената на природния газ за българските консуматори, по отношение на настоящата до 31 март, понижава с почти 50%.

На тази база, КЕВР промени цените на топлинната сила и високоефективната електрическа сила, създавана от топлофикационни сдружения, които употребяват за главен енергоносител природния газ.

Общо за страната спомагателното понижение на цената на топилната сила за май, по отношение на април, е с почти 4% (точно 3,95) .

Фандъкова за цената на тока: Искането за нарастване е голословно

Намалението за Топлофикация София е 5,15%, по отношение на цената за месец април. За Враца понижението е с 4,14%, за Пловдив – 1,8%, за Плевен – 2,62%, за Бургас – 2,97%, за Варна – 1,30%, за Велико Търново – 3,4%, за Разград – 2,90%.

С одобрените цени на топлинната сила за май общото понижение по отношение на цените, които бяха годни до 31 март е с 24,93%. Причината за това е смяната на цената на природния газ след изменението на изискванията по контракта сред „ Булгаргаз” ЕАД и ООО „ Газпром экспорт”, както и забележителното понижение на цените на интернационалните пазари. В резултат на тези фактори, общото понижение на природния газ, по отношение на цените до 31 март тази година, е с 49,25%.

Как ще се връщат надвзетите пари за парното и газа

С решението си Комисията утвърди от 1 май 2020 година и преференциални цени и награди на електрическата енергия, създадена от централи с високоефективно комбинирано произвеждане на електрическа и топлинна сила, които употребяват за главно гориво природен газ. Средното понижение на цените на високоефективната електрическа сила за тези сдружения е в размер на 5,84%.

Решенията на КЕВР за одобряване на цени, считано

от 1.05.2020 година ,

КЕВР с изключителна инспекция на „ Топлофикация София “

на топлинната сила и на електрическата сила, създадена от централи с високоефективно комбинирано произвеждане на електрическа и топлинна сила, ще бъдат оповестени на интернет страницата на регулатора.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Надежда Неменски Източник: КЕВР цени парно топла вода .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Държавата да покрива заплати до 800 лв.  1 Обмислят да отпадне носенето на маски навън  1 Ще има ли летен сезон в Гърция  1 Само в една страна в Европейски Съюз дизелът по-скъп от нашия --> Пaрите ни  Държавата да покрива заплати до 800 лв. Държавата да покрива заплати до 800 лв.  Обмислят да отпадне носенето на маски навън Обмислят да отпадне носенето на маски навън  Ще има ли летен сезон в Гърция Ще има ли летен сезон в Гърция  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Срив на стопанската система на Съединени американски щати, хиляди жертви на COVID-19 Срив на стопанската система на Съединени американски щати, хиляди жертви на COVID-19  Мъск назова ограниченията против ковид: фашизъм Мъск назова ограниченията против ковид: фашизъм  <br> Днес настава <strong> Валпургиевата </strong> нощ, <strong> най-мистичната </strong> вечер от годината <br>
Днес настава Валпургиевата нощ, най-мистичната вечер от годината
 <br> Най-красивата градина в света е празна за първи път от 71 години <br>
Най-красивата градина в света е празна за първи път от 71 години
Последни  <p>Парното и топлата вода поевтиняват, вижте с колко</p> Парното и топлата вода поевтиняват, вижте с какъв брой  <p>Лекари са подготвени да се притекат на помощ на Видин</p> Лекари са подготвени да се притекат на помощ на Видин  Отварят за разходки естествен парк Отварят за разходки естествен парк " Витоша "  Отвличане и ликвидиране в Отвличане и ликвидиране в " Ягодова луна "  Отмениха наложителното носене на маски навън Отмениха наложителното носене на маски навън  <p>Земетресение край Пловдив, усетено е в цяла България</p> Земетресение край Пловдив, усетено е в цяла България  Страните от ОПЕК започнаха да редуцират добива на петрол Страните от ОПЕК започнаха да редуцират добива на петрол  <p>Как от българското кисело мляко не стана антибиотик</p> Как от българското кисело мляко не стана антибиотик  Бизнесът и синдикатите приготвят общ пакет с стопански и обществени ограничения Бизнесът и синдикатите приготвят общ пакет с...  Девет наново инфектирани с COVID-19 в Италия Девет наново инфектирани с COVID-19 в Италия  5806 българи се включиха в пробното онлайн броене на популацията 5806 българи се включиха в пробното онлайн броене...  БЛС прикани за поетапно намаляване на ограничаващите ограничения БЛС прикани за поетапно намаляване на ограничаващите...  <p>Илон Мъск се доближава към <a href=бонус от $750 млн.</p> " /> Илон Мъск се доближава към бонус от $750 млн.  Петима топ готвачи не престават надпреварата за огромната премия в Hell’s Kitchen България Петима топ готвачи не престават надпреварата за огромната...  <p>Теменужка Петкова: <strong>Цената</strong> на <strong>тока</strong> не е <strong>политическо</strong> решение</p> Теменужка Петкова: Цената на тока не е политическо...  Кампанията на NOVA Кампанията на NOVA " Заедно " съумя да събере над 20 000...  Пещера на 5 млн. години е населявана от невиждани същества Пещера на 5 млн. години е населявана от невиждани...  Радев: Първи май не е подарък, той е завладяване на служащите Радев: Първи май не е подарък, той е завладяване на...  Засилен трафик на изходите на София, 40 хиляди автомобила са напуснали столицата Засилен трафик на изходите на София, 40 хиляди автомобила...  Отбелязваме Международния ден на труда Отбелязваме Международния ден на труда Всичко от през днешния ден Виц на деня Прибира се брачният партньор вкъщи и вижда жена му мери нови обувки. - Представяш ли си - споделя му тя - връщам се и гледам… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  От Стакевци до НАСА и  Ген. Мутафчийски: Носим неприятните новини, това е прочувствено изчерпващо, извиняваме се  Бум на ковид в Русия, стопанската система пред срив Бум на ковид в Русия, стопанската система пред срив  Ген. Мутафчийски: Получавам смъртни закани Ген. Мутафчийски: Получавам смъртни закани  Учени: COVID-19 e единствено началото, спрете да унищожавате природата  Нова Зеландия разгласи победа над ковид Нова Зеландия разгласи победа над ковид Водещи вести  Отмениха наложителното носене на маски навън Отмениха наложителното носене на маски навън  Отварят за разходки естествен парк Отварят за разходки естествен парк " Витоша "  <p>Земетресение край Пловдив, усетено е в цяла България</p> Земетресение край Пловдив, усетено е в цяла България  <p>Лекари са подготвени да се притекат на помощ на Видин</p> Лекари са подготвени да се притекат на помощ на Видин  Мутафчийски: Скоро ще обявим по какъв начин ще се отпускат ограниченията Мутафчийски: Скоро ще обявим по какъв начин ще се отпускат ограниченията  Пещера на 5 млн. години е населявана от невиждани същества Пещера на 5 млн. години е населявана от невиждани същества  Бизнесът и синдикатите приготвят общ пакет с стопански и обществени ограничения Бизнесът и синдикатите приготвят общ пакет с стопански и обществени мерки

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР