България отлага таксата за пренос на руски газ.България отлага въвеждането

...
България отлага таксата за пренос на руски газ.България отлага въвеждането
Коментари Харесай

България отлага таксата за пренос на руски газ

България отсрочва таксата за транспорт на съветски газ.
България отсрочва въвеждането на таксата за транспорт на съветски газ. Това стана ясно от взаимно изказване на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков. Решено е страната ни да следва общия европейски метод, с цел да не се окаже таксата пречка за участието ни в Шенген.

„ Разговаряхме и взехме решение, че за газовата такса за транспорт ще следваме общия европейски метод. Трябва да работим с Европейска комисия. Взимаме решение да отложим таксата ”, съобщи Кирил Петков.

От болшинството обясниха, че разновидността за приемане единствено по въздух не е задоволителен.

„ Имаме ясни причини да желаеме освен по въздух само че и по суша да имаме ясна формула, дата и час. Този късмет не трябва да го пропилеем поради таксите. Категорични сме. Затова претенциите, които имат, ще ги удовлетворяваме със свършена работа ”, сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ За Шенген това е незадоволително и не би трябвало да го одобряваме ”, счита Делян Пеевски от Движение за права и свободи.

А, министър председателят видя позитивно развиване в позицията на Австрия, само че и той не счита, че би трябвало да има нови условия за осъществяване от страна на България. В идващите 2 дни министър-председателят ще организира среща с австрийския канцлер Карл Нехамер.

„ Разбира се, че е стъпка в вярната посока, тъй като до момента Австрия заемаше доста изрично мнение. Това, че има смяна в тази позиция, дава опция за договаряния. Няма да приемем някакви специфични условия за България. Но в случай че става въпрос за по-добро съблюдаване на общите европейски правила, несъмнено, че ще ги съблюдаваме ”, безапелационен е министър председателят Николай Денков.

От опозицията също са безапелационни, че не би трябвало да има повече отстъпки от наша страна.

„ Това е подмятане на трохи. Ние сме пълноправен член на Европейски Съюз. Изпълнили сме всички условия. Трябва да бъдем признати в Шенгенското пространство ”, счита Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия.

Беше реализирано и още едно единодушие – по проблема „ Лукойл ”. Рафинерията ще бъде избрана като стратегически обект. Така възможна продажба ще би трябвало да мине през Народното събрание.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР