България остро осъжда незаконните избори за президент на Руската федерация

...
България остро осъжда незаконните избори за президент на Руската федерация
Коментари Харесай

МВнР: България остро осъжда незаконните избори за президент на Руската федерация във окупираните територии

България остро осъжда противозаконните избори за президент на Руската федерация във краткотрайно окупираните територии на Украйна, както и в Приднестровието, Южна Осетия и Абхазия.

Това се споделя в позиция на Министерството на външните работи (МВнР) във фейсбук.

България остава непоколебима в поддръжката си за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, Молдова и Грузия в техните интернационално приети граници и териториални води, показват още от ведомството.



Европейският съюз (ЕС) разгласи, че не признава съветските президентски избори в завзетите украински области. Това беше посочено по-рано в изказване на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел от името на страните от Общността.

Независими наблюдаващи: Вотът беше фарс

Независима съветска неправителствена организация за наблюдаване на изборите съобщи, че извоюваният от Владимир Путин с близо 90% от гласовете президентски избор е бил най-манипулираният и подкупен в историята на Русия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според „ Голос “ („ Глас “) тридневните избори, които завършиха през вчерашния ден, не могат да бъдат признати за същински, тъй като „ акцията е минала в конюнктура, в която съществени положения в съветската конституция, гарантиращи политическите права и свободи, всъщност не са били спазени “.

„ Никога до момента акцията за президентски избори не е отстъпвала по подобен метод от демократичните стандарти “, съобщи организацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР