България Опасно море, как да разпознаем мъртвото течение Знаците, че

...
България Опасно море, как да разпознаем мъртвото течение Знаците, че
Коментари Харесай

Опасно море, как да разпознаем мъртвото течение

България Опасно море, по какъв начин да разпознаем мъртвото течение Знаците, че има мъртво неспокойствие, са доста, измежду тях е безшумно място сред вълните 5 септември 2019, 07:50  Опасно море, по какъв начин да разпознаем мъртвото течение Източник: Георги Димитров / Vesti.bg
емпературите и на въздуха, и на морската вода по крайбрежието ще са сензитивно по-ниски от тези в Западна България – сред 24 и 26 градуса през почивните дни. Вълнението е с наклонност за утихване, което основава заплаха от пораждане на дънни ями и мъртви течения.

Морето през август се обръща и става подло.

Ако видите празно и безшумно пространство сред вълните, не си позволявайте да влизате във водата.

Мястото е мъртвото неспокойствие. Това е доста мощно течение, което няма да ви разреши да се върнете на брега, а ще ви завлече много във вътрешността в морето.

За да излезете от него, не би трябвало да се съпротивлявате, а да следвате едно просто предписание, което може да ви помогне да излезете от прегръдката на водата и да стъпите
отново на суша. Идеята е, че не би трябвало да се паникьосвате и да се борите с мъртвото неспокойствие. То “действа” на към 100 метра от брега – това е и дистанцията, на което нормално може да ви отдалечи. След като усетите, че силата му понижава, започнете да плувате паралелно на брега. В момента, в който можете да го извършите и водата не ви връща назад, насочете се право към плажа, употребявайки вълните за помощ.

На плажове с неравно дъно хората са привлечени от местата, които са видимо тихи. Но тъкмо там морето дърпа най- мощно. Трябва да се заобикалят и зоните към скали, тъй като там съвсем постоянно има мъртво неспокойствие, споделя избавител.

Вълни с височина три метра, морски ями и мощен вятър са присъщите белези на мъртвото неспокойствие. Знаците са и когато половината линия е залята с вода, водорасли, пясък. На един километър във вътрешността в морето, водата е мътна, тъй като от огромна дълбочина подвига пясъка и водорасли.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР