България оказва хуманитарна и военно-техническа помощ на Украйна, в рамките

...
България оказва хуманитарна и военно-техническа помощ на Украйна, в рамките
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: България оказва хуманитарна и военно-техническа помощ на Украйна


България оказва филантропична и военно-техническа помощ на Украйна, в границите на решението на българското Народно заседание от 4 май 2022 година Това сподели служебният министър на защитата Димитър Стоянов  Димитър Стоянов Димитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 година в Свиленград.   През 1986 година приключва в изявлението си по време на съвещанието на Контактната група за оказване на отбранителна помощ за Украйна, което се организира през днешния ден в американската база „ Рамщайн “ в Германия, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6902
Министър Стоянов съобщи, че България дава медицински пакети и образование във военни образователни заведения на украински военнослужещи. 

На 4 май, след над петчасови разисквания, Народното заседание на България одобри оказването на помощ на Украйна - филантропична, финансова и военнотехническа, съгласно опциите на Република България, както следва: за продължение на поддръжката за участие на Украйна в Европейския съюз; помощ за украинските жители, бягащи от войната; обезпечаване на опция за изнасяне на украинското зърно във Варна; усилване на енергийното съдействие, в частност доставки на електрическа енергия от Украйна и естествен газ; ремонтна активност на украинска военна техника във военните предприятия на Република България; продължение на доставките на филантропична помощ, в частност медикаменти, облекла, хранителни артикули.  

В срещата на Контактната група участваха още началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на защитата. В срещата вземат участие представители от разнообразни страни и институции. Това е следващото съвещание след основаването на Контактната група по самодейност на Съединени американски щати през април 2022 година в отговор на съветската експанзия в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР