България няма друг избор освен да застане от правилната страна

...
България няма друг избор освен да застане от правилната страна
Коментари Харесай

Борисов: България няма друг избор освен да застане от правилната страна на историята

България няма различен избор с изключение на да застане от вярната страна на историята, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка първата година от началото на войната в Украйна.

" Днес се навършва една година от началото на безспорното безумство в най-новата история на Европа - нападението на Русия над Украйна ", написа в профила си във Facebook Борисов. Според него допреди 12 месеца западният свят не е вярвал, че е допустима война на територията на Стария континент.

" Днес не можем да повярваме до каква степен е кадърен да стигне един деспот като Путин в устрема си към съсипия ", добавя Борисов.

" Още при започване на съветската експанзия, ние от ГЕРБ бяхме първите, които поискахме даване на 100% всеобхватна помощ за Украйна, в това число и военна. Въпреки дейната опозиция на тогавашното боязливо и колебливо постоянно държавно управление на Кирил Петков, нашата парламентарна група съумя да създаде и одобри законопроект, с който да задължи Министерския съвет да даде военна и военно-техническа помощ на Украйна, която към този момент е реалност ", написа още Бойко Борисов.

" Събитията, които се случват на едвам 400 км от границите ни са добър мотив да се замислим какво съставляват категории като сигурност и непоклатимост, които в дни на разцвет одобряваме за даденост, само че една бърза " смяна " е в положение да унищожи за дни. България би трябвало да продължи да оказва помощ на другарска Украйна. Българите би трябвало да помогнем на България ", приканва водачът на ГЕРБ.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР