България няма да успее да подаде пред Брюксел искане за

...
България няма да успее да подаде пред Брюксел искане за
Коментари Харесай

Народът вие от ужас! Голям проблем с парите, изпускаме и септември за 1,4 млрд. лв. от Брюксел

„ България няма да успее да подаде пред Брюксел искане за второ заплащане по Националния проект за възобновяване и резистентност и през септември. Страната ни не е подготвена с всички условия и срокът още веднъж се отсрочва. Това прави все по-рисково приемането на средствата до края на годината с бюджет 2023. Това би отворило дупка в хазната в размер на 1,4 милиарда лева “
Това оповестява „ Сега “, базирайки се на информация от „ депутати, осведомени с придвижването на процедурите по проекта за възобновяване “.
Септември бе посочен като период за подаване на настояването за второ заплащане от финансовия министър Асен Василев.
Срокът е привързан и с последващото софтуерно време, което е належащо на институциите в Европейски Съюз да извършат инспекциите по заплащането и да провиснал самата сума, тъй че парите да постъпят до края на бюджетната 2023 година
Справка в настоящата статистика за изпълнените ограничения и цели за подаване на настояването за заплащане демонстрира, че България е покрила 34 условия, 32 към момента са със статут на неизпълнени.
Много от законопроектите, свързани с осъществяването на тези цели, към този момент са на крайна права в Народното събрание и статистиката ще се усъвършенства, прецизират от „ Сега “, като прибавят, че съгласно специалисти и в този случай България евентуално няма да извърши всичките посочени предварителни условия и ще внесе искане за отчасти заплащане.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР