България няма да участва в третото издание на алтернативното световно

...
България няма да участва в третото издание на алтернативното световно
Коментари Харесай

Без България, но с Джокович за Купата на АТР

България няма да взе участие в третото издание на различното международно състезание по тенис за мъжки тимове - Купата на АТР в Сидни (Авл, 1-9 януари 2022 г.). Страната ни беше трета запаса в подреждането, изготвяно на база позицията на първите ракети на всяка нация, и не откри място във финалната скица от 16 отбора.

Списъкът беше затворен от Съединени американски щати, чийто състав ще бъде предвождан от Тейлър Фриц (№23 в света). От право на присъединяване в шампионата се отхвърлиха Швейцария (заради невъзстановения №16 Роджър Федерер) и Франция (заради контузения №21 Гаел Монфис). Така българският отбор остана първи под чертата със своя най-хубав тенисист Григор Димитров (№28), който беше декларирал подготвеност вероятно да поведе тима.

Голямата вест от тегления тази заран чоп е, че в него беше включен съставът на Сърбия с първа ракета Новак Джокович. В последните седмици интензивно се говореше, че международният №1 може да пропусне началото на новия сезон поради отхвърли да разкрие имунизационния си статус във връзка с COVID-19. В Австралия е в действие цялостна възбрана за влизане в страната на неимунизирани чужденци, в това число професионални спортисти.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР