България няма да подкрепи преговорната рамка с РС Македония в

...
България няма да подкрепи преговорната рамка с РС Македония в
Коментари Харесай

Стефан Янев: България няма да подкрепи преговорната рамка с Македония


България няма да поддържа преговорната рамка с районен съд Македония в настоящия й тип. Това съобщи министър председателят Стефан Янев пред Българска национална телевизия.

„ Не мисля, че България е в обстановка да отстъпи или да прави взаимни отстъпки с позицията си. Не единствено служебното държавно управление, само че и Народното събрание с декларацията си от 2019 година даде ясни насоки каква е българската национална позиция “, акцентира служебният министър председател. Той уточни, че чака на следващия ден визитата на македонския министър председател Зоран Заев, с който е водил няколко телефонни диалога.

„ Предложил съм му да седнем по добросъседски, да беседваме и да търсим решение. Ако сме в положение да подготвим евентуално решение, след избирането на Народното събрание може да се търси решение в околните месеци “, добави Янев.

Той беше безапелационен: „ България няма да утвърди преговорната рамка с районен съд Македония в настоящия й тип. Няма да я одобрим, тъй като сега нашите условия са под егидата и под решението на тази рамка, която е дал Народното събрание. Служебното държавно управление не е в положение да даде подобен пробив в тези връзки “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР