България няма да изпраща медици и санитари на фронта в

...
България няма да изпраща медици и санитари на фронта в
Коментари Харесай

Официално! Тагарев обяви изпраща ли България медици и санитари на фронта в Украйна

България няма да изпраща медици и санитари на фронта в Украйна, само че ще приготви и образова украински санитари в симулационния подготвителен център на ВМА. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев по време на чуването му пред депутатите в Народното събрание (НС).
Тодор Тагарев съобщи също, че 48-ото Народно заседание одобри решение за оказване на помощ на Украйна, където е упоменато, че т.4 от решението разрешава пребиваването до 60 украински санитари на наша територия за образование.
„ До 15 бойни санитари на Украйна минават образование с дълготрайност 10 работни дни в симулационния център на ВМА, който е построен с финансовата поддръжка на Съединени американски щати.
Този симулационен център от най-ново потомство се употребява както за подготовката на наши санитари, по този начин има и потенциал да поеме образованието на бойните санитари за потребностите на Украйна ”, добави Тагарев.
Относно присъединението на България в организацията на Европейския съюз за обезпечаване на един милион муниции и снаряди за Украйна Тодор Тагарев разясни, че по този метод страната ни показва правилна поддръжка по отношение на новата секторна политика на Европейски Съюз за публични поръчки в областта на защитата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР