България не може нито без руски газ, нито без руски

...
България не може нито без руски газ, нито без руски
Коментари Харесай

БСП вдига заплатите. Ще убеди ли Кирил Петков?

България не може нито без съветски газ, нито без съветски нефт. Това съобщи шефът на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски в изявление за Българска национална телевизия. „ Аз скърбя, че България постоянно най-стриктно и тъкмо съблюдава всички наказания и ограничения, а други страни се възползват от тях или ги заобикалят. Така че предлагам на българското държавно управление да отстоява българския народен интерес, а той е българското общество и стопанска система да има нефт и газ на налични цени. Цената би трябвало да бъде такава, каквато е контрактувана, държавното управление би трябвало да продължи диалозите с “Газпром “, а в случай че не успее, да компенсира българските жители и бизнес “, сподели социалистът.

Според Георги Свиленски българските жители и стопанска система чакат да бъдат подкрепени в тази рецесия и по тази причина левицата предлага своя пакет от стопански ограничения в актуализацията на бюджета.

Част от тях са таван на контролираните артикули, понижаване на Данък добавена стойност на българските зеленчуци и стоките от дребната потребителска кошница, увеличението на минималната работна заплата.

„ Българското държавно управление би трябвало да се грижи освен за през днешния ден, а за идващите години напред. Така че това са верни дейности и те би трябвало да бъдат подкрепени “, счита социалистът. Той обаче не сподели какво мисли за пакета ограничения на Българска социалистическа партия ръководещата коалиция и поддържат ли се от премиера Кирил Петков настояванията на социалистите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР