България не изглежда добре в очите на Запада – три

...
България не изглежда добре в очите на Запада – три
Коментари Харесай

Жените в политиката: Дебат между ГЕРБ-СДС, ИТН, ДПС и ПП

България не наподобява добре в очите на Запада – три пъти избори в една година. Това съобщи Екатерина Захариева от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили по време на спор в ефира на bTV. Относно последното място на страната ни в Европейски Съюз по имунизация против COVID-19, тя съобщи:

„ Никаква акция, никакви ограничения, с цел да се убедят българските жители, че рискът от имунизациите е дребен. Ние сме единствената страна в Европейски Съюз. Последните месеци България не наподобява добре “, добави тя.

Захариева съобщи, че служебният кабинет носи отговорност за Коронавирус рецесията сега.

Снимка: btvnovinite.bg

Според М укаддес Налбант от Движение за права и свободи е добре по време на предизборната акция политиците да акцентират какви са изгодите от имунизацията против COVID-19 и да приканват към имунизация.

„ В региона, от която съм претендент, селата са доста разпокъсани, популацията е намаляло, останали са най-вече възрастни хора. Тяхното напредване до най-близката болница е извънредно мъчно и даже селските кметове провеждат имунизиране на място “, сподели още Налбант.

Тя беше безапелационна, че Коронавирус рецесията е повлияла освен на българската просветителна система. Налбант съобщи, че съгласно нея не се е направило нужното, с цел да се приготвят родителите, учениците и учителите.

Ива Митева от Има подобен народ беше безапелационна, че България не е оставена без държавно управление.

„ Да, България не стои добре пред останалите страни, само че би трябвало да се съгласим, че и други страни минават през такава рецесия. Много дълги години и там се вършат държавни управления. Жените в политиката би трябвало да се съсредоточим към опазването на здравето, обществените действия и образованието “, съобщи Митева.

Тя посочи, че приоритет на Има Такъв Народ в сливащия парламент ще бъде енергетиката. Допълни, че антикорупционната тематика също би трябвало да бъде на фокус.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите на Лена Бориславова от Продължаваме смяната рецесията през последните месеци в разнообразни браншове не се дължи на ръководството на служебния кабинет през последните месеци.

„ Коронавирус работи като един изобличител на тежките проблеми, които редовно са наслагвани в нашите публични системи и институции. Българите отхвърлят да се имунизират не тъй като са обхванати от антиваксърски настроения, а тъй като нямат доверие в институциите “, уточни Бориславова.

На въпрос какви са целите на партията, тя съобщи, че това е излизането от политическата рецесия, като рецептата за това е сливане към обща стратегия за ръководство.

Всички участнички в дебата приканиха за диалогичност, с цел да се сформира кабинет в идващия парламент.

Целия спор вижте във видеото !
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР