България настоява пред Европейската комисия за отсрочка на 10% намаляване

...
България настоява пред Европейската комисия за отсрочка на 10% намаляване
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Има възможност да предоговорим Плана за възстановяване, сега параметрите не са добри

България упорства пред Европейската комисия за пролонгация на 10% понижаване на нездравословните излъчвания. Това сподели служебният министър-председател Гълъб Донев в Карлово, където дойде за честванията на 175-тата годишнина от рождението на Христо Ботев.

 

„ Ние сме в непрекъснат контакт с другите служби на Европейската комисия. Имаме опция да предоговорим някои от параметрите в Плана заложен от предходното държавно управление, в случай че това се схване от Европейската комисия естествено, защото Планът ни задължава да понижим с 10% въглеродните излъчвания. За нас това не е задоволително и настояваме пред Европейската комисия този стихотворец от предходното държавно управление ангажимент да бъде отложен във времето “, съобщи той.
 
Служебният министър председател Гълъб Донев добави, че носи своята отговорност пред българските жители и родната икономка, по тази причина се пробва да направи всичко по силите си. Не пое ангажимент за някакъв период, само че беше безапелационен, че се работи по въпроса.

 

Стана ясно също по този начин, че в напълно скоро държавното управление ще внесе енергийна тактика за развиване на електрическата енергия в България. 

 

Премиерът Донев разяснява и проблема с изчезнали екасртва в аптечната мрежа в цялата страна.

Властите ревизират на какво се дължи дефицитът, съобщи министър-председателят. По думите му са взети ограничения дефицитът да бъде обезщетен.

" Текат инспекции дали това е дефицит, който е в аптечната мрежа, или е дефицит изобщо по доставките в страната. Когато повода бъде изяснена, ще се подхващат и съответните ограничения ", изясни Донев.

 

По-рано фармацевти и притежатели на аптеки сигнализираха, че липсват всеобщи антибиотици за деца и възрастни. 45 медикамента не могат да бъдат открити в аптечната мрежа, споделиха от Асоциацията на притежателите на аптеки.
 
Трудно се намират и противогрипни препарати, споделят аптекари. От здравното министерство готвят законодателни промени, с които се търси решение на казуса.
 
Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР