България може да управлява своето бъдеще, само когато има ясна

...
България може да управлява своето бъдеще, само когато има ясна
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Брюксел не решава, ние решаваме! Ние сме Брюксел!

„ България може да ръководи своето бъдеще, единствено когато има ясна посока на развиване. Брюксел не взема решение, ние решаваме! Ние сме Брюксел! Противното значи да изпаднем в реториката на популисти и националисти, които за всичко упрекват Европейски Съюз. Да, Европейски Съюз има дефекти, само че през днешния ден, той е най-хубавото място, което пази полезности и основава високи демократични стандарти. И ние сме горди членове на Европейски Съюз. “.

Това сподели Илхан Кючюк  Илхан Кючюк Илхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 година в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 година е, откривайки обществената полемика „ Европейски Съюз в света – къде сме през днешния ден? “ със специфичното присъединяване на сър Греъм Уотсън, оповестиха от пресцентъра на евродепутата. 

Кючюк акцентира, че Европейски Съюз сега се намира на кръстопът – дали да продължи по посока на задълбочаване на промените в границите на тези 27 страни или да огледа малко по-смело към политиката по разширението. По думите му това не е елементарен избор нито за обществата, които се причислиха по-късно към Съюза, нито за тези, които обичайно са защитавали европейските полезности. Това е избор, който изисква тежки политически решения, само че дружно с това изисква на първо място и далновидна политика.

„ Ние постоянно сме твърдяли, че и двете мога да се случат – промени в границите на Съюза са нужни, тъй като Европейски Съюз до този миг потвърждава своята неефективност от позиция на упованията на своите жители в редица рецесии – продоволствена, енергийна рецесия и дружно с това упования към този Европейски Съюз да играе световна значима роля в интернационалните каузи. Съюзът не може да разчита на външни сили, а би трябвало да построява лична самостоятелност ", добави той. 

Пред публиката Кючюк акцентира, че Греъм Уотсън е един от поддръжниците на приемането на България в ЕС и е измежду основните европейски политици, който има заслуги за спасяването на българските медици в Либия, и по този метод, по думите му, българската политика се превърща в европейска, още преди България да стане част от Европейски Съюз.

„ Как ще реагираме във връзка с нападението над Украйна може да дефинира бъдещето на Европа. Това е огромното предизвикателство на нашето време като европейци. И нашата огромна задача е да защитим своите полезности и визията си за Европа, тъй като тази година ще бъдем изправени пред може би най - сложните избори, на фона на надигащия се популизъм. “, сподели при започване на полемиката специфичният посетител на събитието Сър Греъм Уотсън - дълготраен водач на европейските либерали с богат опит в Европейския парламент.

Сър Греъм Уотсън напомни началото на 90те, когато, тогава напълно млада партия, упорства за това че България би трябвало да напусне Варшавския контракт. През годините същата тази партия защитаваше участието на България в Европейски Съюз и НАТО да бъде пътеводната светлина, даже тази цел да бъде записана в българската конституция. Той бе безапелационен, че играе голяма и значима роля в развитието на страната.

„ В последна сметка, от извънредно северозападната част на Европа откъдето пристигам, до извънредно югоизточната част, където е България, хората желаят едно и също - децата ни в учебните заведения да бъдат научени на сериозно мислене, възрастните ни хора да получат нужната здравна грижа, съдилищата да съдят справедливо. “, съобщи Греъм Уотсън пред публиката.

Дискусията със специфичното присъединяване на европейския политик провокира голям интерес. На събитието участваха посланици, дипломати, народни представители, кметове и младежи от. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР