България може да наложи вето върху шестия и най-тежък пакет

...
България може да наложи вето върху шестия и най-тежък пакет
Коментари Харесай

България може да наложи вето върху шестия пакет европейски санкции срещу Русия

България може да наложи несъгласие върху шестия и най-тежък пакет европейски наказания против Русия, осведоми.

Той планува възбрана за импорт в Съюза на изкопаеми горива от Русия, в това число газ и нефт .

Брюксел води диалози с избрани страни от Общността, които не били подготвени да одобрят тези ограничения, сподели ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен.

Въпреки че Комисията увери, че ще бъдат обезпечени задоволително доставки на енергийни първични материали за всички страни, в това число и България ,

съгласно ръководещите решението ще усили цените на горивата у нас и ще се наложи скъпа рационализация на рафинерията в Бургас.

Освен че са без достъп до различни направления за транспорт, Унгария, Словакия и Чехия внасят единствено 6% от петрола си от Русия .

Така изключването им от общия пакет със наказания няма да провокира сериозен отрицателен резултат върху съветската стопанска система, показват източници от Брюксел. Според тях България нямала справедливи аргументи да изиска това. Не по този начин считат ръководещите.

"Ще бъдат възпрепятствани доставките на суровина .

Рафинерията изисква също софтуерни промени, които да може да употребява напълно не съветски петрол. Към момента диалозите не престават, а ние настояваме да получим същите дерогации като тези страни ", разгласи Радослав Рибарски, който е ръководител на комисията по енергетика в Народното събрание.

Ако настояването на страната ни не бъде задоволено, България е подготвена да наложи и несъгласие на пакета .

Все още обаче не е ясно какви тъкмо наказания против Русия ще включва шестият и най-тежък пакет. Първоначалното предложение на Брюксел беше цялостна възбрана на вноса на нефт и газ от Русия до края на тази година.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР