България изпрати помощ на Сърбия за отстраняването на дерайлиралия влак

...
България изпрати помощ на Сърбия за отстраняването на дерайлиралия влак
Коментари Харесай

България прати помощ на Сърбия за амонячния влак

България изпрати помощ на Сърбия за отстраняването на дерайлиралия трен край Пирот, заяви Би Ти Ви. Районът към обърналите се в реката цистерни е отцепен, а придвижването се отклонява от служители на реда.

На 25-и декември 2022 година влакова комбинация с 21 цистерни, цялостни с амоняк, дерайлира наоколо до Пирот, Сърбия. В разследване на случая двама души изгубиха живота си.

По молба на транспортното министерство на Сърбия страната ни е през вчерашния ден изпрати трен със профилирана техника, както и два 50-тонни крана. Екип 11 висококвалифицирани чиновници ще оказват помощ за повдигането на останалите четири цистерни, които към момента са на железопътните релси. Заради тях ЖП превозът в региона към момента е блокиран.

Вчера по обяд е направен проекта за работа, само че същинското пренасяне стартира през днешния ден, защото в три от цистерните към момента има амоняк. Вероятно той ще бъде превозен посредством автовози, а по-късно ще бъдат преместени и самите цистерни, с цел да се освободят релсите.

Властите твърдят, че към този момент не съществува никаква заплаха за популацията в региона. Нивата на амоняк както във въздуха, по този начин и в река Нишава са ниски. Въпреки това чиновниците ще би трябвало да употребяват противогази до момента в който разчистват терена. Това се прави за тяхна сигурност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР