България изгони още един руски дипломат – помощник на военното

...
България изгони още един руски дипломат – помощник на военното
Коментари Харесай

Бойко Борисов обяви, че българските служби са следили дейността на ГРУ у нас преди разкритията в Чехия

България изгони още един съветски посланик – асистент на военното аташе. Това стана ясно след среща на българския външен министър с съветската посланичка.

В прессъобщение на Министерство на външните работи се споделя, че срещата е поради разкритията на прокуратурата, свързващи четири случая във военни хранилища у нас със чиновници на съветското военно разузнаване.

Премиерът в оставка – Бойко Борисов, разгласи, че у нас наблюдават активността на съветските шпиони преди чешките управляващи да оповестят за разкритията по гърмежите във боен склад, в който са се съхранявали и муниции на българската компания „ Емко “.

„ И доста преди чехите работим и партньорските служби. Особено за палежа в склада беше толкоз професионално, че в този момент като подредиха пъзела стана ясно, че не е инцидентен “, разяснява случая Борисов.

Днес компания „ Емко “ популяризира позиция, в която упреква прокуратурата, че прикрива подбудители и помагачи на терористична активност.

„ Несвързаните и лъжливи изказвания на прокуратурата дадоха опция на външния министър на Русия още веднъж да се подиграе освен с България, само че и с Европейски Съюз “, се чете в позицията.

Говорителят на Кремъл – Дмитрий Песков, съобщи, след изгонването на съветския посланик ще има реципрочни дейности и дефинира като „ неприемлива провокация и безпочвени обвинявания “ разкритията на българската прокуратура за допустима съветска връзка при гърмежите във военни хранилища.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР