България има споразумение с Европейския парламент за създаването на нова

...
България има споразумение с Европейския парламент за създаването на нова
Коментари Харесай

Габриел вижда потенциал за български хъб по киберсигурност

България има съглашение с Европейския парламент за основаването на нова стратегия " Цифрова Европа " с общ бюджет от 9 милиарда евро .

Това изясни българският еврокомисар по цифрова стопанска система и общество Мария Габриел на преконференция " Cybersec 2019 ", отдадена на създаването и внедряването на системи , виновни за поддържането на киберсигурността и опазването на персоналните данни .

В рамките на програмата към този момент има 2 милиарда евро, планувани за киберсигурност . Европа има потребност да влага точно в кибесигурността , с цел да бъдат предпазени сигурността на жителите, превоза, опазването на здравето и енергетиката , уточни Габриел.
 Мерки против външно въздействие на изборите се вземат, твърди Дончев
Мерки против външно въздействие на изборите се вземат, твърди Дончев

Взимат съответни ограничения, в това число и на равнище киберсигурност,

" Отново в границите на програмата се предлага основаването на нов европейски център за киберсигурност , който да ръководи средствата от 2 милиарда евро в границите на програмата " Цифрова Европа ", изясни комисар номер 1.

Днес повече от всеки път имаме потребност от съответни планове , с които да идентифицираме национални киберцентрове , да може бързо да се обменя информация и да се влага доста повече в киберспециалисти и цифрови иновационни хъбове , съобщи Мария Габриел.

По думите й България има своя капацитет да бъде един подобен хъб .

Габриел се надява в идващия бюджет да има средства , които се ръководят непосредствено от Европа , тъй че компании и научни откриватели да могат непосредствено с Европейската комисия да извършват планове и да оферират доста по-бързо своите хрумвания .
 80% от европейците биха дали достъп до персоналните си данни
80% от европейците биха дали достъп до персоналните си данни

Българите са по-предпазливи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР