България има нужда от парламент и правителство, но това няма

...
България има нужда от парламент и правителство, но това няма
Коментари Харесай

Виден бесепар с прогноза какво правителство трябва да се състави

България има потребност от парламент и държавно управление, само че това няма по какъв начин да се случи, в случай че има 8 или 10 партии в Народното събрание, съобщи в изявление за Нова телевизия Георги Свиленски от „ Българска социалистическа партия за България ”.

„ Една седмица преди изборите, приканвам българските жители да гласоподават за политически сили, които могат да образуват кабинет. Хората да решат какъв да бъде кабинетът – дали да е на ГЕРБ, или подобен със обществена устременост, какъвто беше нашият ”, сподели Свиленски.
-->
„ В тази акция се наслушахме на доста оферти – всички са загрижени за приходите, за сигурността. Факт е, че в Народното събрание ще има 6-7 партии, които ще би трябвало да могат да си приказват. С ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да създадем държавно управление ”, сподели Свиленски. Той отхвърли опцията за коалиция още с Има Такъв Народ, „ Възраждане ” и „ Български напредък ” на Стефан Янев.

„ Разчитаме българските жители да ни дадат такава поддръжка, че да няма кой да ни извива ръцете. Ще поставим старания да има кабинет ”, сподели още Свиленски.

Той отхвърли да отговори дали Българска социалистическа партия ще признаят референдумите в Украйна. „ Позицията ще е преди изборите. Не мислете, че бягаме от тематиката и Българска социалистическа партия няма да има позиция. Но дано да говоряа от името на партията ”, сподели Свиленски.

Според Българска социалистическа партия глобите против Русия не работят. „ Газпром ” за 1 месец усили облагата си с 40 милиарда. 8 милиарда отиват непосредствено в Кремъл като дял. Наказаната страна получава 40 милиарда, а тези, които я санкционират – Европа, ще се къпем 1 път в седмицата. Санкциите не са път към мира. Ние споделяме да се спрат всички военни дейности и да се договаря ”, сподели Свиленски.

Относно това дали България би трябвало да дава леговище на руснаци, които желаят да избягат от готовност, Свиленски сподели, че това е вътрешнополитически въпрос на Русия и страната ни не би трябвало да се меси.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР