България има нужда от голяма средна класа от работещи, образовани

...
България има нужда от голяма средна класа от работещи, образовани
Коментари Харесай

От какво има нужда България? Говори Иван Таков

България има потребност от огромна междинна класа от работещи, образовани и съумели жители. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков в словото си по време на тържественото честване на 1-ви май - Ден на труда и на интернационалната работническа взаимност и празник на левия щемпел. В митинг-концерта в Борисовата градина, който беше проведен от Градския съвет на Българска социалистическа партия - София, се включиха ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Цветелина Пенкова, ръководителят на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия - София Евгени Филипов, Ваня Григорова, стопански консултант на ръководителя на КТ " Подкрепа ", Иванина Янкова - народен секретар на КНСБ, както и журналистът Александър Симов, депутат от Българска социалистическа партия. 

" Тук сме, с цел да покажем и ясно да заявим, че битката за правото на труд, заслужено възнаграждение и заслужен живот продължава. Защото в основата на мощната и просперираща страна е трудът на всеки жител. А свободата и независимостта са функционалност от обезпеченото право на труд на всеки, от справедливите приходи, сподели Иван Таков. - Първи май не е просто празник. Първи май е наша задача и идея ". 
-->
Той уточни мотото на празника, проведен от Българска социалистическа партия - София, тази година - " Мир, труд, взаимност! ". " Мирът, трудът и солидарността са съществена част от ценностната система на лявото, сподели още Иван Таков. - Лявото е бъдещето на България, на Европейския съюз, на света. Бъдеще, учредено на обществена правдивост, на държавна протекция за трудещите се, на поддръжка и помощ за всеки човек, изпаднал в усложнение. Говорим за полезности, а не за лепта ".

Председателят на Българска социалистическа партия - София съобщи, че е време да се противопоставим на големите неравенства, на нечовешката употреба, на отчуждението и на експанзията. " 100 години след въвеждането на 8-часовия работен ден и половин век след установяването на 5-дневната работна седмица, отново усещаме на плещите си дивата капиталистическа употреба с нейната безсъвестност и охота, сподели той. - Данъчните закони, кредитната политика, растящата задлъжнялост на хората към банките основават тежки зависимости на големи обществени групи, подчинявайки живота  на комбинация от буржоазен и феодални форми. Модерните способи на приватизация, дерегулация и еластичен пазар на труда раздраха обществената тъкан на актуалното общество ".

Иван Таков беше безапелационен, че България се нуждае от смяна на системата. " Държавата ни се нуждае от нова икономическа основа - за съвременна, обществена и правова страна, с огромна междинна класа от работещи, образовани и съумели жители, съобщи той в словото си. - Необходими са дълбоки промени в метода на произвеждане, в разпределението на богатствата. Трябва да спечелим борбата за правото на работа, като главно човешко право, за почтено възнаграждение и обезпечаване. За здравословна и безвредна среда. Нужна е държавна и социална поддръжка за одобряване на синдикалните организации като значими фактори за заслужено групово трудово договаряне, работно и свободно време и на останалите условия за заслужен труд. Трябва ново систематизиране сред заплати и облаги - в интерес на труда. Страната се нуждае от поредно развиване на работната мощ посредством системи за подготовка и учене през целия живот ".

Лидерът на столичните социалисти призна, че Българска социалистическа партия, като същинска лява партия, има дълг към трудещите се българи: " Ние отново сме тук, с цел да се борим и да осъществим задачата си - да върнем правата на работещите, да защитим труда им, да им осигурим заслужен живот ".

За празника на левия щемпел Иван Таков пожела на всички публицисти храброст и почтеност да отстояват същински лявото. " Всеки от нас носи свободата в себе си и самичък взема решение дали да приказва и написа това, което мисли. Не се опасявайте от цензура и напън! Бъдете смели и почтени, прикани ръководителят на Българска социалистическа партия - София и цитира Стефан Продев: Горе главата, приятели! Горе главата! ".

Председателят на младежкото обединяване на Българска социалистическа партия - София Евгени Филипов сподели в словото си, че макар опитите за омаловажаване на празника 1-ви май, с помощта на хората, които носят лявата концепция в сърцата си, той остава знак на историческата битка на служащите по целия свят за естествени условия на труд и почтено възнаграждение. 

" Ако през днешния ден считаме възбраната на детския труд, 8-часовия работен ден, майчинството или пък платения болничен за нещо обикновено, не трябва да забравяме, че тези обществени придобивки са извоювани точно от служащи и синдикалисти, постоянно даже с цената на живота им, съобщи той. - Днес, повече от всеки път, би трябвало да се стремим към създаване на нов вид общество, в което никой не е оставен самичък. Общество, построено на основата на повсеместен и заслужено заплатен труд. Държава, в която индивидът е преди капитала, а публичните богатства биват разпределени по метод, допускащ заслужен живот на всички ". 

Евгени Филипов беше безапелационен, че тъкмо в този момент България има потребност от мощна лява партия. " Защото единствено с леви политики можем да преодолеем по този начин наболелите обществени проблеми на нашето общество, добави той. -Българската социалистическа партия е натоварена с историческата задача да бъде тази мощна лява партия. Честит празник! Честит интернационален ден на труда и работническата взаимност! ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР