“България има много работа да свърши в следващите месеци. Положителното

...
“България има много работа да свърши в следващите месеци. Положителното
Коментари Харесай

Славов за доклада на ЕК: Резултатите са ясни - няма доказателства за преследване на корупцията по високите етажи на властта

“България има доста работа да свърши в идващите месеци. Положителното е, че се правят оценка напъните на държавното управление точно да възнамерява ограниченията, които би трябвало да бъдат признати идващите месеци в противопоставяне на корупцията, във връзка с промяната в правосъдната система, и във връзка с тематики, които дълго време са били държани отвън медийното внимание като контролиране на лобизма и свободата на медиите. Това са ограничения, които идващите месеци би трябвало да влязат в Народното събрание ".


Това съобщи правосъдният министър Атанас Славов преди съвещанието на Висш съдебен съвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Резултатите от следващият отчет са ясни на всички - няма безапелационни доказателства за гонене на корупцията по високите етажи на властта ”, сподели той и добави, че точно промените, които оферират, би трябвало да трансформират това.

Славов разяснява, че в съвещанието на Висш съдебен съвет има доста ясни и съответни точки за разискване, измежду които напън върху магистрати, казусът “седемте джуджета. ” Той сподели, че при започване на съвещанието ще сложи съответни изводи, които прави Европейска комисия в отчета си, само че посочи, че следва да стане ясно дали това ще бъде коментирано.

По отношение на доказателствата, които Сарафов внесе за случая “седемте джуджета ”, той уточни, че ще предложи да се извърши инспекция на констатациите в отчета.

“Самият факт, че този отчет три години е държан някъде, е тежко дисциплинарно нарушаване на управлението на прокуратурата, приказваме за екипа на Гешев и неговите заместник-прокурори ”, разяснява той./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР