България има готовност за доброволен финансов принос в подкрепа на

...
България има готовност за доброволен финансов принос в подкрепа на
Коментари Харесай

Димитър Главчев потвърди готовност за участие към ОИСР в подкрепа на Украйна

България има подготвеност за непринуден финансов принос в поддръжка на Украйна, посредством подписване на Споразумение за присъединяване в Програмата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за страната , съобщи служебният министър председател Димитър Главчев на срещата си с генералния секретар на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) Матиас Корман. Двамата разговаряха в границите на  на равнище министри в Париж.

Надявам се присъединителният развой да бъде финализиран във допустимо най-кратки периоди. България има упоритост тази година да премине през допустимо максимален брой прегледи в комитетите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Стремим се да изпълняваме отправените към нас рекомендации, съобщи Главчев, като добави, че България има подготвеност за интензивни договаряния.

Премиерът сложи акцент върху поддръжката на България към районните начинания на Организацията за икономическо сътрудничество и раз и по-специално към Регионалната стратегия за Югоизточна Европа, чиято цел е подсилване на частния бранш, привличане на вложения и подготовка за страните за участие в Европейски Съюз и за използване на стандартите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

В хода на диалога Димитър Главчев особено благодари на генералния секретар Матиас Корман за неговата поддръжка и ангажираност в процеса на присъединение на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Премиерът изрази своята убеденост, че този деен разговор способства за намирането на най-подходящите решения по направените рекомендации.

Припомняме, на състоялата се през април втора сесия на Глобалната парламентарна мрежа на Организацията за икономическо сътрудничество и раз от българска страна бе доказан ангажимент за съставяне на парламентарна комисия , която да дава отговор за разискването и приемането на законодателство, обвързвано с процеса на присъединението ни към Организацията.
 Депутатите в тънки сметки какъв брой печелим от войната в Украйна
Депутатите в тънки сметки какъв брой печелим от войната в Украйна

Европейци ли сме и какъв брой би трябвало да дадем на Украйна, с цел да станем международници?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР