България има амбицията да увеличи износа на продукти с по-висока

...
България има амбицията да увеличи износа на продукти с по-висока
Коментари Харесай

Радев: България има амбицията да увеличи износа на продукти с по-висока добавена стойност

България има упоритостта да усили износа на артикули с по-висока добавена стойност. Това съобщи президентът Румен Радев по време на видеоконференцията „ Българо-германските стопански връзки: настоящо положение и вероятности “, оповестяват от прессекретариата на президента. Във форума, който се организира в медодобивния цех на „ Аурубис България “ АД до гр. Пирдоп участваха министърът на стопанската система Кирил Петков, посланикът на Федерална Република Германия Кристоф Айххорн, представители на Германо-българската индустриално-търговска камара и кметовете на Пирдоп, Златица и Антон.

България поддържа честния, транспарантен и обществено виновен бизнес, който води до основаване на нови работни места, внедрява нови, прогресивни форми на мениджмънт и до действителна добавена стойност, акцентира президентът. По думите на президента, страната ни е подготвена да работи за задълбочаване на съществуващите партньорства и взаимноизгодното икономическо съдействие сред България и Германия.

Надявам се, че производството на мед ще продължи да бъде освен едно от водещите в Европа като количество, само че и като качество и спазване на екологични правила, акцентира президентът. По думите му, напредъкът в опазването на околната среда е голям, само че е време да се направи и идната разумна стъпка за произвеждане с по-висока добавена стойност. „ Медта е извънредно скъпа суровина, само че когато излезе от България, тя се преработва в други артикули с по-висока добавена стойност. България има всички учредения като дадености, оперативни разноски и най-много човешки капитал за създаване на дружество тук, което да изнася подготвени артикули с по-висока добавена стойност, сподели президентът. Той регистрира, че задачата е амбициозна и изисква бизнесът да бъде експортно насочен, а страната също да бъде ангажирана и да продължи да работи с бизнеса транспарантно, честно и отговорно.

Държавният глава регистрира позитивната наклонност в икономическите връзки сред България и Германия и открои общата упоритост на двете страни да надвишават 10 милиарда евро стокообмен. “Вярвам, че методът, по който се работи, тази цел ще бъде реализирана, тъй като немският бизнес търси в България устойчиви решения “, съобщи президентът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР