България и Япония да удвоят усилията си за увеличаване на

...
България и Япония да удвоят усилията си за увеличаване на
Коментари Харесай

Цвета Караянчева се срещна с японския премиер в Токио

България и Япония да удвоят напъните си за увеличение на японските стратегически вложения у нас, комерсиалния стокообмен и броя на туристите. Около тази позиция се сплотиха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и японският министър председател Шиндзо Абе на днешната им среща в Токио. Българска делегация е на публично посещаване в Япония по покана на Горната камара на Народното събрание.


Опитен пълководец във вътрешната политика и внимателен и прагматичен посланик в интернационален проект. Така анализатори дефинират японския министър председател Шиндзо Абе. Пред него българските депутати още веднъж подчертаха, че Япония е значим вложител за страната ни.
Цвета Караянчева, ръководител на Народното събрание: Говорихме за бизнес връзките и вложенията в България. Министър-председателят Абе знае за положителната бизнес среда, която има в България и за компаниите, които сполучливо работят и осъществят продукции. Затова се уговорихме да продължим в същата посока, японски компании да намерят място на българския пазар и в България да влагат.
Шиндзо Абе напомни визитата си в България преди месеци.
Шиндзо Абе - министър-председател на Япония: Благодаря за топлото гостолюбие. Надявам се и посредством вашето посещаване в Япония двустранните връзки да се развиват от ден на ден в най-различни сфери.

Японският министър председател удостовери уговорката през февруари следващата година да бъде извършен семинар за предварителна защита на риска при бедствия и спешни обстановки за страните от Западните Балкани. А българските депутати дадоха висока оценка за японската позиция за интеграция на страните от района и за единна и мощна Европа.

Шиндзо Абе влиза в историята като най-младия министър председател на Япония. През този мандат той начерта проект за стопански напредък на страната. Търпи рецензии обаче, че този проект е в интерес на огромните компании и не е задоволително ефикасен за елементарните хора.

Едно от провокациите пред японския министър председател е огромният държавен дълг на страната. Въпреки това обаче кабинетът на Шиндзо Абе за поредна година планува растеж на разноските в бюджета. Българските депутати през днешния ден разговаряха и със свои сътрудници от Горната камара на японския парламент и разгледаха пленарната зала.
Хироши Йошида - Председател на Групата за другарство с България в японския парламент: България и Япония са надалеч една от друга, само че имат обща линия - това е трудолюбието. Чрез него можем да развиваме нашите връзки на основата на историята и културата. Най-важното е да има доверие, изключително за съдействието в икономическата сфера.

България и Япония. Две доста разнообразни страни с богата история и с общо бъдеще.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР