България и Украйна обсъдиха възможностите за оказване на хуманитарна и

...
България и Украйна обсъдиха възможностите за оказване на хуманитарна и
Коментари Харесай

България и Украйна обсъдиха възможностите за хуманитарна и военно-техническа помощ

България и Украйна разискаха опциите за оказване на филантропична и военно-техническа помощ на нападната от Русия страна. Днес новият министър на защитата Тодор Тагарев се срещна с посланика на Украйна Н.Пр. Олеся Илашчук .

Той съобщи, че страната ни поддържа битката за независимост на украинския народ и напъните за възобновяване на интернационалния правов ред, както и устрема към европейска и евроатлантическа интеграция на Украйна.

„ Политическото управление на Министерството на защитата се ангажира да задълбочи двустранното отбранително съдействие. “

Министър Тагарев изрази угриженост за следствията от разрушаването на стената на язовир „ Нова Каховка “ и добави, че България има подготвеност да окаже подпомагане за превъзмогване на рецесията.

Н.Пр. Олеся Илашчук от своя страна изрече признателност за оказваната от България филантропична и военно-техническа помощ.

В срещата участваха заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов , шефът на дирекция „ Отбранителна политика и обмисляне “ бригаден военачалник Радостин Илиев , шефът на дирекция „ Логистика “ бригаден военачалник Митко Григоров и аташето по защитата на Украйна полковник Дмитро Лукашук .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР