България и Турция ще засилят двустранните си връзки в секторите

...
България и Турция ще засилят двустранните си връзки в секторите
Коментари Харесай

България и Турция ще засилят сътрудничеството си в енергийни проекти, транспорт и туризъм

България и Турция ще засилят двустранните си връзки в секторите енергетика и енергийна инфраструктура, вложения, отглеждане на животни, превоз и туризъм. Това се договориха министър председателят Бойко Борисов и турският министър по въпросите на Европейския съюз и основен договарящ Йомер Челик по време на срещата си в София, оповестиха от държавния пресцентър.

Те са на мнение, че постоянното и стабилно развиване на връзките сред двете страни е приоритет на българската външна политика. Освен това Борисов и Челик прецизираха, че връзките сред България и Турция се основават на правилата на добросъседство, взаимно почитание и невмешателство вътрешните работи.

Премиерът акцентира, че южната ни съседка е основен съдружник в НАТО и значим сътрудник в битката с тероризма и незаконната миграция.

 България и Турция ще засилят съдействието си в енергийни планове, превоз и туризъм
© Правителствена Информационна Служба

Бойко Борисов и Йомер Челик дадоха висока оценка на напъните на двете страни за справяне с миграционния поток, като регистрираха позитивния резултат от съглашението сред Европейски Съюз и Турция по миграцията, довели до действително понижаване на броя на незаконните мигранти, влизащи в Европейския съюз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР