България и Турция гледат към възможността да домакинстват заедно на

...
България и Турция гледат към възможността да домакинстват заедно на
Коментари Харесай

Кралев заговори за съвместни домакинства с Турция в спорта

България и Турция гледат към опцията да домакинстват дружно на спортни събития. За това заприказва министърът на спорта Красен Кралев след среща с сътрудника си Мехмет Мухарем Касапоглу в Анкара.

Представителите на двете държавни управления подписаха Меморандум за съдействие в региона на младежта и спорта.

Кралев коментирал, че най-модерната международна наклонност в спорта сега включва организирането на взаимни семейства на европейски и международни шампионати, се споделя в уеб страницата на министерството на спорта. Българският министър декларирал, че и двете страни имат опит и да се потвърдили като положителни уредници.

България провежда дружно с Италия европейско и международно по волейбол за мъже. През 2021 следва взаимно домакинство на европейско по волейбол за дами сред България, Сърбия, Румъния и Гърция. Четирите страни обсъждаха и концепцията за домакинство на огромно състезание във футбола.

" За нашите страни това е голям късмет да промотираме района си и да подтикваме стопанската система. Имаме голямо предпочитание да помислим дружно на какво състезание България и Турция могат да създадат взаимно домакинство ", сподели Кралев.

Министърът счита, че партньорството сред двете страни ще способства за високи достижения и в спортната медицина и просвета. " Ще си сътрудничим интензивно и в битката с допинга, с която от години съм персонално зает като член на Управителния съвет на WADA (Световната антидопингова агенция) ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР