Днес Районният съд в Карлово остави в ареста 31-годишния Тодор

...
Днес Районният съд в Карлово остави в ареста 31-годишния Тодор
Коментари Харесай

Кметът на Войнягово открадна камина от пенсионерски клуб, продаде я и проигра парите

Днес Районният съд в Карлово остави в ареста 31-годишния Тодор Танковски, който е властник на селото трети мандат
Районният съд в Карлово остави в ареста 31-годишния кмет на село Войнягово поради това, че откраднал камина от пенсионерски клуб, продал я и по-късно проиграл парите на комар.

Кражбата на печката тип камина била осъществена на 17 юни. Кметът Тодор Танковски поискал ключ за пенсионерския клуб, с цел да върви там да танцува. По професия той е хореограф, приключил Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, и водел танцов състав. 

Стойността на отмъкната камината била не повече от 200-300 лв., само че Танковски я продал за 80 лв., които пари проиграл. Взел и част от свързващите детайли за парна апаратура, открити били и неналичия на строителни материали, купени с бюджетни средства.

На 19 юни Танковски беше задържан, а през вчерашния ден прокуратурата му повдигна обвиняване и изиска непрекъснатото му задържане. Днес в съда той беше доведен с белезници и под защита. Адвокатът му Гънчо Гънчев определи зависимостта на кмета към хазарта като болестно положение.

" Разговарях с моя доверител, той е наясно, че е развил взаимозависимост, която му пречи. Предложих му да го свържа с организации, с цел да се лекува и да се трансформира в естествен член на нашето общество. Доверителят ми е кмет, на предходните избори е определен за трети път с голямо болшинство, очевидно си прави съзнателно работата ", съобщи бранителят.

Освен това 31-годишният властник съдействал напълно на проверяващите и признал всичко пред тях. " Той не е женен, няма деца, само че има двама възрастни родители, за които се грижи. Баща му е на легло, майка му също е в тежко положение ", добави Гънчев и изиска от съда да пусне Танковски под гаранция в размер на 500 до 1000 лева

Самият Тодор Танковски съобщи, че съжалява за постъпката и също изиска по-лека мярка. " Никога повече няма да си разреша да наруша какъвто и да е закон ", зарече се той.

" Ако остане на независимост, съществува действителна заплаха да извърши друго закононарушение, тъй като е осъждан три пъти и това не го е превъзпитало ", уточни прокурор Румен Иванов. Освен това Танковски е работил извънредно смело, защото си е разрешил да задигне печката на пенсионерския клуб макар поста, който заема.

Съдия Анна Георгиева не почете претенцията на отбраната. Тя взе поради, че досега Танковски има две условни присъди. Срещу него има и висящо наказателно произвеждане по сигнал за корист със средства на община Карлово в размер на 20 хиляди лева. По това произвеждане на Танковски към момента не е повдигнато обвиняване.

Ако бъде приет за отговорен в кражба на имущество на стойност 246 лв., младия кмет го чакат до 10 година затвор.

Решението на Районния съд в Карлово предстои на обжалване пред Окръжния в Пловдив. След съвещанието юрист Гънчев изясни пред " ", че не възнамерява да се възползва от това право, а ще опита да подписа съглашение с прокуратурата. 

За първи път Тодор Танковски е определен за кмет, когато е едвам на 22 година - през 2015 година, повдигнат от предприемчив комитет. На последните локални избори се яви като претендент на " Консервативна България ", а на парламентарните преди две седмици бе и претендент за народен представител от " Синя България ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР