България и Сърбия подписаха Меморандум за намаляване на тарифите на

...
България и Сърбия подписаха Меморандум за намаляване на тарифите на
Коментари Харесай

Борисов сваля роуминга със Сърбия


България и Сърбия подписаха Меморандум за понижаване на цените на роуминга. Документът беше подписан от министъра на превоза Ивайло Московски и сръбския министър на търговията, туризма и известията Расим Лияч. Сръбската страна е втората страна от Западните Балкани, с която страната ни подписва съглашение в тази област. Преди по-малко от месец беше подписан подобен документ с Македония. Отпадането на роуминга на страните от Западните Балкани с Европейски Съюз е измежду целите на българското държавно управление и на българския еврокомисар Мария Габриел. То е част от ограниченията за възстановяване на свързаността на всички нива в района, което директно ще се отрази на контактите сред жителите и компаниите.
Подписването на Меморандума сред двете страни е част от работната среща в сръбската столица Белград на министър председателите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Михай Тудосе и президентът Александър Вучич. Лидерите на четирите страни разискват развиването на икономическото съдействие, укрепването на районната непоклатимост и поддръжката за интеграцията на страните в района. Те се срещат два месеца след първите им диалози във Варна.
"Има такива места на Балканите,които могат да избухнат всеки един миг. Те не са решени даже. Имаме мюсюлманско население, имаме и християнско, в множеството православно. Една искра до какво ще докара. Не желаеме да сме пасивни. Искаме нашите студенти да се учат. По-богатите страни да влагат в нашия район. А това ще стане, когато има непоклатимост. На Балканите всичките пръсти са равни. Без нито една от страните не може. Аз съм сигурен, че с сътрудника Ципрас ще намерим решение и казусът на Скопие да бъде решен ", сподели Борисов на конференцията средчетеристранната среща. Той посочи, че предлагането на Ердоган за Лозанския контракт е връщане обратно. Историята била за историците.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР