България и Румъния продължават да изпълняват необходимите изисквания за цялостно

...
България и Румъния продължават да изпълняват необходимите изисквания за цялостно
Коментари Харесай

Ключово решение на Брюксел! Какво ни чака за Шенген

България и Румъния не престават да извършват нужните условия за изцяло приложение на Шенгенското законодателство. Данните са след спомагателната инспекция на Европейски Съюз. Това се показва в оценка на Европейската комисия, публикувана през днешния ден от Съвета на Европейски Съюз.

Отбелязва се, че през октомври София и Букурещ поканиха на доброволна основа представители на Европейски Съюз за нова инспекция на осъществяването на условията, откакто бяха в началото оценени през 2011 година, само че не последва приемането им в европейското пространство без гранични инспекции. Проверката предишния месец бе издържана " ослепително " от страните, както съобщи пред Европейския парламент заместник-председателят на Европейската комисия Маргарити Схинас.
-->
Заради настояването на спомагателна информация " от една страна от Европейски Съюз ", Европейска комисия съгласува спомагателна инспекция по-рано този месец, при която са били посетени обекти в България и Румъния, както и консулствата на двете страни в Истанбул, се показва в отчета. Тази втора инспекция е удостоверила заключенията от предходната - България и Румъния не престават да извършват нужните условия за цялостно приложение на разпоредбите за Шенген, се отбелязва в отчета.

Предвижда се Съветът на Европейски Съюз да гласоподава на 8 декември предлагането България, Румъния и Хърватия да бъдат признати в Шенген от началото на идната година. За позитивно решение се изисква единогласие, а в последните седмици Нидерландия и Австрия предизвестиха, че може да не поддържат предлагането, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР