България и Република Северна Македония подписаха меморандум за превоз на

...
България и Република Северна Македония подписаха меморандум за превоз на
Коментари Харесай

Министър Събев: Колегата от С. Македония е умен, време е за жп линия от София до Скопие

България и Република Северна Македония подписаха меморандум за транспорт на артикули. Това разгласи министърът на превоза на РСМ Благой Бочварски. Авиолинията София-Скопие ще проработи от 27 март.

Полетът, който се осъществя от самолетна компания " Гъливер " дойде на интернационалното летище в столицата на Република Северна Македония към 09:45 ч. локално време, а на борда пътуват македонска и българска делегация, водена от министрите на превоза на двете страни Николай Събев и Благой Бочварски. Част от делегацията са и туроператори от двете страни.

" Искам да ви кажа, че с министър Благой Бочварски се работи доста елементарно и ефикасно. Когато отсреща има образован и удобен мъж се работи елементарно. Ние знаем, че не можем да приказваме за добър витален стандарт, в случай че няма добра стопанска система. Само три седмици след първите ни срещи, ние направихме първа крачка за по-добър стандарт за жителите на Северна Македония и България. Създадохме този инструмент, който в този момент се назовава София-Скопие и този инструмент би трябвало да дадат благоприятни условия за по-добър стопански стандарт. Сега към този момент имат думата туроператорите. Моделът, който сътворяваме би трябвало да има стопански смисъл и за нас е радостно да съобщим, че след тристранна среща на двамата летищни оператори притежателят на компания " Гъливер " ни осведоми, че двете летища ще поддържат с стратегия за стимулиране на нови полети тази линия и нейното продължение по този начин, че да нямаме линия, която съществува 6 месеца, а по-дълго време. Време е да създадем тунела и да пуснем стоманения път най-много през най-тежката част Деве хълм ", сподели министърът на превоза Николай Събев.

В Скопие ще бъдат разисквани и елементи към бъдещото опериране на авиолинията, която се чака да се трансформира в постоянна от идващия месец. Туроператорите ще могат да обменят информация за вероятни туристически пакети, които да оказват помощ да се усили броят на визитите на туристи от двете страни.

Самолетното свързване сред столиците на Република Северна Македония и Република България е първата съответна стъпка в съдействието, което оповестиха на първата си среща в Скопие на 18 януари тази година министър председателите Кирил Петков и Димитър Ковачевски. На 25 януари двете държавни управления поведоха в София и взаимно съвещание, подписвайки меморандум за подсилване на инфраструктурната съгласуваност сред двете страни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР