България и още 11 европейски държави участват в разселването на

...
България и още 11 европейски държави участват в разселването на
Коментари Харесай

Приемаме деца мигранти от гръцките острови

България и още 11 европейски страни вземат участие в разселването на непридружени малолетни мигранти от гръцките острови. Това заяви през днешния ден представител на Европейската комисия.

Той уточни, че от април до момента са били трансферирани две групи мигранти. В Люксембург са били подслонени 12 от малолетните, а в Германия - 47. На основата на двустранно съглашение сред Гърция и Ирландия през вчерашния ден към Дъблин са били превозени осем мигранти, добави той.

По думите на представителя следва общо 1600 деца да бъдат трансферирани от гръцките острови към вътрешността на Европейски Съюз и това се чака да стане в идващите месеци с последователното отпадане на рестриктивните мерки за пътешестване, предава Българска телеграфна агенция.

Досега единодушие да вземат участие в разселването, с изключение на нашата страна, са декларирали също Белгия, Франция, Хърватия, Финландия, Германия, Ирландия, Португалия, Люксембург, Литва, Словакия и Норвегия. Говорителят изрази очакване този лист да нарасне
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР