България и Министерството на енергетиката в частност са готови да

...
България и Министерството на енергетиката в частност са готови да
Коментари Харесай

България ще помага на Украйна при възстановяването на електроенергийната ѝ система

България и Министерството на енергетиката в частност са подготвени да оказват помощ на Украйна при възобновяване на електроенергийната ѝ система, потърпевша от военните дейности в страната.

Това сподели министърът на енергетиката Владимир Малинов във видеоконферентен диалог със своя украински сътрудник Герман Галушченко. По думите на Малинов бързите, навременни и целенасочени старания в този развой са от особена значимост с оглед сполучливата подготовка на украинската страна за идващия зимен сезон. Чрез посолството на Украйна в България нашата страна към този момент е получила лист с нужното съоръжение и се чака в най-кратки периоди той да бъде приоритизиран, стана ясно по време на диалога. Това е от особена значимост за реализиране на най-хубава успеваемост в помощта за украинската страна.

Ускоряването на процеса по доставка на оборудването за АЕЦ „ Белене “ на Украйна бе друга тематика на диалога сред министрите Малинов и Галушченко. Отлично разбираме значимостта на този развой и ще поставим всички старания да го ускорим оптимално, съобщи Малинов.

Двамата министри дискутираха и вероятностите след прекъсването на преноса на съветски природен газ през Украйна от началото на идната година. Министър Малинов осведоми своя сътрудник за опцията „ Булгаргаз “ да реализира доставки на полутечен природен газ през терминалите в Гърция и Турция и предложи на своя сътрудник основаването на взаимна работна група, която да координира този развой. По думите на министър Малинов в Европейски Съюз е налице действителна взаимност за това, че е належащо да се запазят в положително положение както активите за превоз на природен газ, по този начин и тези за предпазване. Това е основно за сигурността на енергийната система, посочи министър Малинов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР