Мелнишкият епископ Герасим бе избран с 25 гласа на втория

...
Мелнишкият епископ Герасим бе избран с 25 гласа на втория
Коментари Харесай

Избраха двамата кандидати за сливенски митрополит

Мелнишкият свещеник Герасим бе определен с 25 гласа на втория тур за претендент за Сливенски митрополит на епархийския избор, който се организира през днешния ден в Сливенската митрополия. Двамата с определения с 26 гласа на първия тур Знеполски свещеник Арсений са претендентите за Сливенски митрополит, сред които ще избира Светият синод на 26 май.

Изборът през днешния ден се организира при цялостен кворум с 42-ма епархийски гласоподаватели от седемте сливенски духовни околии. При втория тур нямаше невалидни бюлетини. В урната бяха преброени още по пет гласа за Браницки свещеник Пахомий, за Велички свещеник Сионий и за Велбъждски свещеник Исаак, както и два гласа за Главиницки свещеник Макарий.

На 26 май ще се състои каноничен избор на Сливенски митрополит от членовете на Светия синод. На него от тези двама епископи, посочени от епархийските гласоподаватели, митрополитите от Светия синод ще изберат и утвърдят новия Сливенски митрополит. Той ще наследи на поста митрополит Йоаникий, който умря на 9 януари 2024 година

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР