България и Германия ще си сътрудничат в разработването на програми

...
България и Германия ще си сътрудничат в разработването на програми
Коментари Харесай

България и Германия ще си сътрудничат в разработването на програми за дуално обучение



България и Германия ще си сътрудничат в създаването на стратегии за дуално образование. Възможностите за това бяха разисквани по време на среща на министъра на стопанската система Никола Стоянов и изпълнителния шеф на Агенцията за икономическо развиване в Министерството на стопанската система, районното развиване и енергетиката на Бавария.

Основен приоритет за българската стопанска система е решаването на казуса с дефицита на квалифицирани фрагменти и намаляването на младежката безработица, е показал по време на срещата министър Никола Стоянов. Министърът е показал още, че България разумно има потребност да заимства своя опит от страните, които са постигнали най-вече в тази сфера. Темата е разисквана и на общо събитие у нас с бизнеса и представители на Германия, Австрия и Швейцария. Никола Стоянов показа и самодейност за по-голямо застъпване на дуалното образование в българските държавни предприятия.

По време на срещата стана ясно, че има все по-голям интерес от немски компании, които стъпват на нашия пазар и имат желание да образоват своите служащи в централите си в Германия. От немската страна подчертаха високото равнище на експертите, работещи в бранш „ Информационни и информационни технологии “ и обявиха, че техните познания и умения са на международно равнище.

БНР подкасти: Green Deal BNR 2022 Podcast Големите
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР