България е влязла в разговори с Швеция за получаване на

...
България е влязла в разговори с Швеция за получаване на
Коментари Харесай

Швеция ни доставя ваксина, харесвана и от антиваксърите

България е влезнала в диалози с Швеция за приемане на имунизацията на Novavax.

Това може да стане посредством закупуване или посредством подаяние от друга европейска страна, изясни в Народното събрание здравният министър Асена Сербезова.

Ваксината Novavax употребява по-традиционна технология, друга от тази на РНК имунизациите на Pfizer/BioNTech и Moderna. Смята се, че това би могло да убеди съперниците на РНК имунизациите да се ваксинират като си сложат по-традицоонна ваксина.

На 11 август МИнистерският съвет взема решение България да не взе участие в предварителното закупуване на Novavax за  държавите-членки от Европейски Съюз по съглашение, подписано сред Европейска комисия и Novavax. При взимане на решението е взето поради, че са обезпечени количества от 4 разнообразни други ваксини против ковид, които надвишават доста желанието на популацията да се имунизира, изясни Асена Сербезова в отговор на въпрос на Костадин Ангелов от ГЕРБ.

Сербезова заяви, че доцент Радосвет Горнев към този момент не е изпълнителен шеф на болница " Лозенец ", където са открити нарушавания. Считано от 19 януари болничното заведение има нов шеф.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР