България е в топ пет на държавите от ЕС с

...
България е в топ пет на държавите от ЕС с
Коментари Харесай

Горивата у нас са сред най-бързо поскъпващите в Европа

България е в топ пет на страните от Европейски Съюз с най-силен растеж на цените на горивата и маслата за коли през септември, демонстрират данни на Евростат.

През деветия месец от годината е регистриран и най-силният до момента растеж на цените на горивата в България, както и приблизително за целия Европейски Съюз. У нас годишният растеж е 28,2%, а за съюза – 22,9%.

В България цените на горивата стартират да регистрират мощни ежемесечни растежи от април след 13 следващи месеца на спад поради пандемията, блокадите, по-слабото търсене поради рестриктивните мерки пред пътуванията и срутва на цените на петрола на международните пазари. Най-силен спад – от 22,3%, е регистриран през май 2020 година

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Бензинът и дизелът ще нарастнат до 2,40-2,45 лева за литър до...

На първо място в Европейски Съюз по растеж на цените на горивата през септември 2021 година е Люксембург с 30,7%, следван от Румъния с 29,3%. Трета е Словения с 28,7%, а четвърта е Полша с 28,5%.

Същевременно в Малта за трети следващ месец няма промени в цените на горивата. В Ирландия повишаването е с 15%, в Италия – със 17,5%, а в Финландия – със 17,8%.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР