България е сред страните, към които руснаците, желаещи да напуснат

...
България е сред страните, към които руснаците, желаещи да напуснат
Коментари Харесай

Руснаците търсят имоти у нас, за да избягат от войната

България е измежду страните, към които руснаците, искащи да изоставен родината си, демонстрират необикновен интерес, оповестяват съветски брокери на недвижими парцели, представени от уеб страницата Prian.ru.

Сред останалите желани страни са Турция, Обединените арабски емирства, Грузия, Черна гора и Тайланд. Основните аргументи руснаците да желаят да изоставен страната си са войната в Украйна и опасността от нова готовност.
-->
Търсенето от съветски купувачи на парцели в чужбина е повишено 2,3 пъти през тази година по отношение на 2021 година В съпоставяне с предпандемичната 2019 година търсенето на парцели в чужбина от руснаци се е нараснало 1,7 пъти.

По данни на Prian.ru към 80% от кандидат-купувачите фактически подписват покупко-продажби. 75 на 100 от съветските жители купуват парцел в чужбина, с цел да го употребяват като главно жилище.

„ Делът на хората, които купуват крайбрежна вила, с цел да я посещават понякога, понижава “, разяснява Филип Березин, основен редактор на Prian.ru.

Марина Шелаева, ръководещ сътрудник в Parus Real Estate, отбелязва засилен интерес към покупка и на парцели в Европа, който обаче се натъква на нови усложнения пред съветските жители, които се стремят да завършват имотна договорка на Стария континент.

Докато руснаците обръщат взор към парцели в чужбина, рекордните 66% от новопостроените жилища в Русия остават без покупател към декември въз основа на обща площ на жилищата в градеж или оповестени за първи път за продажба.

Данните, оповестени от RBC, се съдържат в разбор на компанията за пазарни проучвания INFOLine-Analitika, която е провела проучване на съветския пазар на парцели, употребявайки обществени данни за новото строителство.

Това е най-големият дял непродадени парцели от януари 2020 година, когато той доближи 60 на 100 от всички новопостроени жилища на пазара.

Според основния изпълнителен шеф на INFOLine-Analitika Михаил Бурмистров делът на непродадените нови жилища е най-високият от времето на Съюз на съветските социалистически републики насам.

Според държавната компания Dom.RF делът на непродадените площи на пазара на нови жилища в Русия е над 41 млн. кв. м, което е с 44% над каузи при започване на 2021 година Други 25 млн. кв. м нови жилища към момента не са излезли на пазара.

Според Бурмистров търсенето на жилища е наранено от динамичността на популацията на Русия.

„ Навлизаме в 2023 година освен със постоянен растеж на смъртността, която надвишава раждаемостта, само че и с огромна емиграционна вълна. Емиграцията има негативно влияние върху търсенето на жилища, защото напущат страната таман заможните хора. 50% от съветските доларови милионери са напуснали Русия сред март и ноември 2022 година “, разяснява Бурмистров.

Друг фактор, който съгласно него вреди на търсенето, е стремежът на руснаците към понижаване на разноските и прекъсването на вложенията в улеснения.

/investor.bg/
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР