България е рекордьор по нарастване на заплатите, но възнагражденията у

...
България е рекордьор по нарастване на заплатите, но възнагражденията у
Коментари Харесай

България била рекордьор по нарастване на заплати, но не достигали тези в ЕС


" България е рекордьор по повишаване на заплатите, само че възнагражденията у нас са надалеч от тези в останалите страни в Европейски Съюз. " Това съобщи общественият министър Бисер Петков пред bTV.

Петков уточни, че приходите нарастват, като междинната работна заплата съгласно Национален статистически институт е 1208 лева в първото тримесечие.

Той посочи, че работещите небогати у нас са 600-800 хиляди души , като това са хора, които получават приходи от труд, само че те не им стигат, с цел да покрият издръжката си на живот.

Социалният министър означи, че един от лостовете за влияене на държавното управление върху приходите е размера на минималната работна заплата, а тя е скочила от 510 на 560 лв..
 Бисер Петков се хвали с ниската безработица - 5.3%
Бисер Петков се хвали с ниската безработица - 5.3%

По думите му се следи наклонност за понижаване на беразботните

Не е било реализирано съглашение по какъв начин да се пресмята минималното работно заплащане сред обществените сътрудници, само че в управническата стратегия са посочени нейни равнища на повишаване и те се съблюдават, безапелационен е Петков.

По думите му различен метод за въздействие върху живота на хората, живеещи в беднотия, е посредством " обществените прехвърляния " като целевите помощи за отопление.

Социалният министър успокои, че в размера на новите помощи е регистрирано покачването на цената на тока , както и индексацията на пенсиите, тъй че средствата да бъдат съответни и да няма изключени.
 Агенцията по заетостта регистрира най-ниската безработица в историята си
Агенцията по заетостта регистрира най-ниската безработица в историята си

През май записаните безработни са били 175 399 души

По данни на КНСБ издръжката на живот за семейство с двама възрастни и две деца е 2448 лв.. За година парите, с които би трябвало да разполага семейството, са се усили с 87 лв..

Чистата заплата за един възрастен не би трябвало да бъде под 1224 лв.. Реално обаче тя е по-малко, съгласно данните на синдикатите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР