България е подготвена за нова бежанска вълна, границата е осигурена

...
България е подготвена за нова бежанска вълна, границата е осигурена
Коментари Харесай

Иде нещо страшно! Социалната министърка през сълзи: Много деца ще са засегнати

България е готова за нова бежанска вълна, границата е обезпечена с задоволително сили. Това увери общественият министър Иванка Шалапатова.
„ Няма страна, която сама да може да се оправи. Имаме подготвеност за посрещане на непридружени малолетни. Ще бъдат доста. За тях сме подготвени да задействаме процедурата за интернационална протекция. За тях има опция да бъдат настанени в сигурна зона за деца. Всички системи са задействани. Надеждата ни е този спор да завърши по-рано “, сподели министърът пред БНР.
Социалният министър бе безапелационна, че зеленият преход е преход, който ще се случи в целия свят. Въпросът е кой е най-хубавият метод.
„ Ще създадем повсеместен демографски и обществен разбор. Ще стартираме със синдикалните организации картографиране на уменията и знанията на всеки един от тези 25 хиляди души, които сега поради зеления преход до 2038 година ще бъдат повлияни. След като се създадат тези разбори, започваме самостоятелен проект с всяко едно лице и неговото семейство. Ще предложим ограничения в няколко направления. Първо ще има благоприятни условия за образования, ще подкрепим планове за предприемачество, ще включим пакет „ Мобилност “. Нашият приоритет е поради зеления преход да не допуснем нито едно лице да има интервал на безработица. А тези от тях, които не желаят да получават нови умения, не желаят да останат на пазара на труда, ще получат обществени обезщетения “, посочи Шалапатова.
Тя добави, че се водят интензивни диалози с Министерството на финансите за Бюджет 2024 в две направления – за увеличение на вложенията за всички форми на подкрепяне, разрастване на необятна мрежа от обществени услуги, както и вложения в хората в обществената система. По думите Я ще има опция да се подсигуряват по-добри условия на труд на обществените служащи, ще има и действителни упования за резултатите от тяхната активност.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР